Investiguen l’entorn i coneguts de la dona assassinada a Xàtiva i descarten a priori la parella

La víctima, de nacionalitat romanesa, va ser trobada per la seua pròpia parella, un home espanyol de 32 anys que va avisar la Policia Local. La dona estava sense roba i presentava ferides de ganivet en el coll i la mandíbula, segons fonts policials

La Policia Nacional centra la seua investigació en l’entorn i els coneguts que freqüentaven la vivenda de la dona de 36 anys i embarassada de sis mesos que va ser localitzada aquest dimarts degollada en el seu domicili de Xàtiva (València), i descarta “a priori” com a suposat autor del crim la parella de la víctima, que és qui la va localitzar i que abans es trobava treballant, segons ha explicat el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

La víctima, de nacionalitat romanesa, va ser trobada per la seua pròpia parella, un home espanyol de 32 anys que va avisar la Policia Local. La dona estava sense roba i presentava ferides de ganivet en el coll i la mandíbula, segons fonts policials.

Rovira  

Fulgencio ha apuntat que “pareix descartable” que la parella de la víctima haja pogut estar implicada, perquè han comprovat que, a l’hora de la mort de la dona, l’home es trobava en el seu lloc de treball.

Preguntat per si es barreja un possible ajust de comptes per algun motiu, ha detallat que, encara que els investigadors no estiguen treballant “inicialment” en aquesta línia, no poden “descartar cap de les vies”, per la qual cosa investiguen l’entorn de la víctima, els coneguts habituals que freqüentaven la vivenda i, “en eixe escenari, juntament amb els vestigis arreplegats, es determinaran els possibles autors”.

El delegat ha assenyalat que el dimarts a la nit va acabar la inspecció en la qual han arreplegat “nombrosos vestigis” que han de ser processats i que donaran “un camí a seguir”, per la qual cosa creu que “se’n va a poder investigar de forma molt ràpida i arribar a la detenció del culpable o culpables”.

En la mateixa línia, ha explicat que, amb la recollida de vestigis, la Policia Judicial, “ràpidament podrà determinar si es tracta d’un homicidi, tot apunta al fet que sí, i quals han pogut ser els autors”. “Tinc la sensació de que es resoldrà amb agilitat, però anem a veure el que donen de sí els vestigis”, ha indicat.

En aquest sentit, ha subratllat que és “important processar bé l’escenari d’un delicte i treballar bé els vestigis ens porta a assegurar, no solament que fem una comprovació de qui ha sigut l’autor o autors, sinó que hi ha una certesa forense de cara a la pràctica pericial en el juí”.

“És important que no sotmetem a pressió la Policia Judicial perquè determine les causes. Preferisc un bon atestat que no una ràpida resolució que després es veja compromesa en l’acte del juí oral”, ha sostingut Fulgencio.

Qüestionat per si es tractava d’un assumpte personal, el delegat ha comentat que els crims violents “sempre acaben tenint una mica de passional, bé relacionat amb el moment o amb moments anteriors”. “Està clar que sí hi ha una certa actitud redundant en l’atac. Anem a veure al final com ho resolen, a deixar treballar els investigadors”, ha destacat.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela