Un jutjat investigarà presumptes irregularitats en contractes de l’Ajuntament de Burjassot

Les recerques afecten també el vicepresident de la diputació i tinent alcalde de Burjassot, José Ruiz Cervera, la regidoria del qual està en el centre d'aquesta i altres presumptes irregularitats.

El jutjat Núm.5 de Paterna ha incoat diligències prèvies (329/19), pel qual s’investigarà els pagaments que ha estat realitzant durant anys l’ajuntament de Burjassot – i a l’organisme de cultura i joventut de l’ajuntament- a l’empresa Borja i Grau, sense haver tingut mai cap contracte. Més de 15 anys, per la qual cosa podríem estar parlant de mes de 350.000€.

El Jutjat ha obert la recerca i ha ordenat la remissió de les actuacions al seu torn a Fiscalia, perquè el Fiscal informe pels delictes de prevaricació i malversació de cabals públics.

L’assessoria Borja i Grau ha fet treballs d’assessoria laboral a l’Ajuntament des d’almenys, que coneguem, des dels anys 90, sense un contracte que vinculi a aquesta societat amb les entitats públiques anteriorment citades, sinó que s’emeten factures el pagament de les quals s’ordena, a pesar que des de l’àrea d’Intervenció posaven objeccions a cada pagament.

L’administradora d’aquesta societat, María Auxiliadora Borja, ha tingut relació amb els socialistes Josefa Andrés Barea (recentment elegida diputada per València en les llistes socialistes) i José Ruiz (regidor de Burjassot des de l’any 1987 i vicepresident de la Diputació) en la mercantil ZISERJUL78, S.L., destinada a labors de compravenda de solars, parcel·lació, entre altres.

Aquest és el nexe d’unió entre Borja i Grau i Burjassot ja que, tant Andrés com Ruiz són destacats membres del PSOE local, que té l’alcaldia des de fa 40 anys. Ruiz ha ostentat la direcció del IMCJB durant diverses legislatures així com la regidoria d’urbanisme i la tinença d’alcaldia.

La portaveu municipal del Partit Popular, Sonia Casaus, ha assenyalat que “una vegada més Burjassot es veu embolicada en la polèmica per les presumptes irregularitats de l’executiu socialista, la nostra ciutat necessita una regeneració total i que el PSOE i Rafa García es vagin a l’oposició.

A més de l’últim tema d’actualitat, tenim altres casos pendents de les decisions judicials:

ASSUMPTES URBANÍSTICS, denunciats pel Fiscal Provincial

La Fiscalia Provincial de València té oberta una recerca (Diligències de Recerca Penal núm. 292/17 NGF 59785/17), sobre pagaments per contractes a una desena d’empreses, amb les quals l’ajuntament ha mantingut i/o manté relació empresarial. Es tracta d’empreses, obres i serveis relacionats amb l’enginyeria, construcció i consultoria. De moment, han estat cridats a declarar com investigats als gerents de diverses empreses, que han arribat a facturar de manera “irregular més de 2 milions d’euros”.

IMCJB, investigat i en secret de sumari

La gestió del PSOE també està sent investigada a la Casa de la Cultura pel Jutjat Nª 1 de Paterna (DIP 305/2018), però té decretat el “secret de sumari”. Arran d’una denúncia efectuada pel PP, en comprovar que s’estaven duplicant factures. La UDEF ha estat recavant expedients durant un mes i mig, tal com han confirmat els propis treballadors.

CatalanSpanish