martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Isabel García: “Corregir la bretxa salarial és una qüestió de justícia i equitat”

L’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports de la Diputació de València ha organitzat la IV Jornada Associa’t en la seu de la institució provincial, dirigida als col·lectius feministes. En aquesta ocasió la sessió titulada ‘Igualtat salarial: Igual treball, igual salari’ s’ha centrat a abordar la bretxa salarial que pateixen les dones respecte als homes en l’àmbit laboral.

“Corregir la bretxa salarial és una qüestió de justícia i d’equitat. Els poders públics tenim un paper determinant en la lluita per la Igualtat”, ha assenyalat la diputada Isabel García, en una trobada al que han assistit desenes de persones, entre associacions, professionals i representants municipals.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és establir una relació de col·laboració entre les diferents organitzacions i crear un espai de treball conjunt que definisca les polítiques d’Igualtat de la institució. En aquesta ocasió, l’àrea d’Igualtat ha volgut fer partícips a totes les forces polítiques d’un tema ‘transversal’, en paraules d’Isabel García, que “afecta totes les dones per igual”.

D’aquesta manera, la jornada formativa i participativa ha començat amb una taula moderada per la diputada de Ciutadans Mamen Peris, en la qual s’ha abordat la igualtat salarial en matèria de pensions. En ella han intervingut Susana Ros, tècnica de Turisme i exdiputada en les Corts Generals i Carmen Calvo, doctora en Dret Constitucional, qui ha indicat que “la desigualtat és insostenible en democràcia”.

La diputada Mamen Peris ha felicitat a l’àrea pel seu treball en aquest camp, assenyalant que “el fet que en la Diputació es creuen espais per a debatre sobre Igualtat és fonamental. Estic convençuda que en aquests espais es poden transformar les coses”, ha assegurat.

Posteriorment s’ha passat a l’exposició de casos pràctics, amb la participació d’Amparo Martínez, coordinadora general de la Federació Internacional d’Empresàries (BPW Spain) i de Cristina Moreno, directora general de Treball i Benestar Laboral. La taula ha estat coordinada pel diputat de Compromís Emili Altur, qui ha destacat que la desigualtat de gènere “és una xacra que no té sentit en ple segle XXI”.

“Aquestes trobades serveixen per a treballar conjuntament amb els col·lectius de dones, arribar a bon port i participar en la gestió contra la violència de gènere, així com lluitar per la igualtat entre homes i dones”, ha assenyalat la diputada Isabel García. L’objectiu final, treballar conjuntament amb totes les associacions de dones per a desenvolupar tant el pla contra la violència de gènere com el d’Igualtat.

Últimas noticias

Contenido relacionado