Itàlia registra una xifra rècord amb quasi 1.000 morts en un dia

Segons les dades que ha publicat Protecció Civil, en les darreres 24 hores hi ha hagut 969 víctimes mortals més, un total de 9.134.

Itàlia ha registrat aquest divendres una xifra rècord de quasi 1.000 morts i 6.000 casos positius, en un altre dia negre en la lluita contra la pandèmia del coronavirus, tot i que les autoritats asseguren que s’està produint una ralentització dels contagis.

Segons les dades que ha publicat Protecció Civil, en les darreres 24 hores hi ha hagut 969 víctimes mortals més, fet que eleva el total a 9.134, mentre que han sumat 5.959 casos positius més, amb un total de 86.498 des que va començar el brot. Amb aquesta última dada Itàlia ja supera la Xina en contagis.

D’altra banda, el president de l’Institut Superior de Salut (ISS), Silvio Brusaferro, ha explicat que des del 19 de març s’ha constatat que “la corba de casos nous sembla que s’atenua lleugerament”, tot i que encara hi ha zones amb un elevat ritme de contagis, com la Llombardia, el Piemont o el Veneto.

Brusaferro ha advertit que a Itàlia “encara no s’ha arribat al pic i no s’ha superat”. Hi ha senyals que el ritme d’infecció s’està ralentint i que “les mesures estan fent efecte”, així que “s’espera arribar al pic aquests propers dies”, ha confiat.

CatalanSpanish