Itàlia envia un altre vaixell a Espanya amb 224 migrants

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha advertit este dijous que les ONG que operen en el Mediterrani central per a rescatar a immigrants "no tocaran sòl italià".

158

Matteo Salvini ha intervingut en les xarxes socials per a explicar què està succeint amb el vaixell amb bandera holandesa de l’ONG Lifeline que ha rescatat a uns 224 immigrants i els ha acusat de no respectar les ordenes de la Guàrdia Costanera italiana i libanesa.

Salvini qualifica els immigrants de ‘carn humana’

“La Guàrdia Costanera italiana els ha escrit perquè no es mogueren, que s’ocupava Líbia, però estos desgraciats, fins i tot posant en perill la vida dels immigrants en estos vaixells, no han escoltat a ningú i han intervingut carregant la seua quantitat de carn humana a bord”, ha acusat.

Salvini ha afegit que s’ha manat una nota oficial a l’Ambaixada dels Països Baixos a Roma per a saber si l’embarcació d’esta ONG és d’este país. Ha agregat: “este vaixell Itàlia ho veurà solament en postal perquè les regles es respecten”.

“Hi ha vaixells tunisians, francesos, espanyols, que es moguen…”, va agregar i va recordar que “la generositat a paraules no interessa” i que Espanya i França s’han de fer càrrec dels milers d’immigrants que van acceptar que anaren ressituats.