L’Institut Tecnològic de la Ceràmica d’Almassora s’inaugurarà en estiu

El President de la Generalitat, Ximo Puig, visita les instal·lacions que donaran treball a prop de 40 persones.

164

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va visitar ahir l’Institut Tecnològic de la Ceràmica d’Almassora, que obrirà les seues portes aquest estiu, segons les previsions que maneja l’ITC. Així ho han traslladat durant el recorregut per unes instal·lacions, que van suposar “un desemborsament de 2,4 milions d’euros durant el govern d’Alberto Fabra i que mai s’han estrenat”.
Puig ha ressaltat que aquest edifici “que no està destinat a res” per “una falta de projecte, de programa i de planificació evident” finalment tindrà una repercussió econòmica directa en el municipi perquè “estarà dedicat al desenvolupament de la indústria ceràmica enmig d’un polígon industrial, el SUPOI-8, que està creixent de forma molt important amb presència d’indústries molt destacades de la ceràmica”.
L’ITC “estarà en el cor de la ceràmica d’Almassora” ha recalcat el cap del Consell davant els representants de la Mesa de la Ceràmica, reunida a Castelló, que s’han desplaçat fins al polígon d’Almassora per a recórrer l’edifici. La consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, i el seu homòleg d’Hisenda, Vicent Soler, han visitat el centre al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i la primera tinent d’alcalde, Susanna Nicolau.
Durant la visita han recorregut els laboratoris, aules de formació, saló d’actes, cuina, biblioteca i zona de despatxos dotada amb una sala de reunions “que permetrà donar un renovat impuls a la nostra indústria, a l’Espai Ceràmic Almassora, atés que l’ús de l’edifici entronca perfectament amb aqueix objectiu que té l’Ajuntament de convertir a Almassora en bandera de la indústria de la ceràmica”, ha destacat Galí.
“Un edifici construït amb una inversió de 2,4 milions d’euros eixits de la butxaca dels valencians no podia romandre tancat indefinidament i sense cap tipus d’ús”, ha incidit l’alcaldessa, que ha reivindicat el potencial de l’entramat industrial d’Almassora, que en un any ha incrementat un 46% la seua presència en la fira Cevisama i que ha incrementat les sol·licituds de llicència d’obres en un 18,1% en aquest temps.
En opinió de la munícip, “el trasllat de la meitat de la plantilla de l’ITC a l’institut d’Almassora incrementarà la competitivitat del sector a Almassora, immers en ple procés de conversió al model industrial 4.0. Aquest fet contribuirà a aconseguir l’etiqueta Municipi Industrial Estratègic a la qual aspira la localitat”.