L’IVACE reconeixerà la labor en el posicionament de marca i imatge del sector ceràmic del mercat estatunidenc

L'objectiu és potenciar el caràcter internacional de Cevisama

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació, Rafa Climent, ha informat este matí sobre la primera edició dels IVACE Awards for Tile of Spain Promotion, acompanyat pel president d’Ascer, Vicente Nomdedéu, i el president de Cevisama, Manuel Rubert.

Foto: Juan Ramón Carrión

L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) reconeixerà la labor en el posicionament de marca i imatge del sector ceràmic en mercats estratègics, en este cas el mercat estatunidenc, en una gala que se celebrarà el pròxim 31 de gener. “L’objectiu és potenciar el caràcter internacional de Cevisama i millorar el posicionament del sector en els mercats”, ha assenyalat el conseller.

En esta ocasió, s’ha seleccionat el mercat dels Estats Units per “el seu comportament positiu de les exportacions del sector i la destacada tendència a l’alça”, ha explicat Climent. Les exportacions del sector ceràmic d’este mercat han crescut un 11,93% en els deu primers mesos de l’any i un 268% en els últims cinc anys.

D’altra banda, Vicente Nomdedéu ha destacat que estos premis “són un reforç a la internacionalització de Cevisama” i ha assenyalat que “els Estats Units és un mercat estratègic que ha crescut en consum ceràmic i ha sabut aconseguir més part del pastís”.

Els guanyadors de la primera edició

Els guardons d’esta primera edició dels IVACE Awards for Tile of Spain Promotion han recaigut en huit premiats en quatre categories, seleccionats per un Comité integrat per Ivace, Cevisama i Ascer. Concretament, els premiats són Eleganza Tile i Nemo Tile +Stone en la categoria de personalització en projectes d’interior i arquitectura; MS International i Emser en la categoria d’Expansió, Walker&Zanger i Olympia Tile per la seua Trajectòria empresarial en el mercat americà i Somertile Merola Tile i Arley Wholesale per la seua Fidelitat Marca Tale of Spain.

L’escultor de Sant Vicent del Raspeig

A més, Climent ha comentat que, per a l’elaboració de la icona guardó, s’ha seleccionat a l’escultor Pablo Bellot, guanyador de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises 2017. L’escultor de Sant Vicent del Raspeig realitzarà una obra ex profeso per a estos guardons, esculpida i realitzada per a l’esdeveniment, amb la qual es vol promocionar al seu torn la creació cultural i artística de la Comunitat Valenciana.

La competència de vinils

El conseller d’Economia Sostenible ha oferit algunes dades de suports al sector ceràmic, entre els quals destaca la concessió de més de 20 milions d’euros a empreses del sector en els últims quatre anys. A més, ha destacat la disposició de la Conselleria a aportar solucions quan el sector planteja una problemàtica com la competència de Vinils Luxury.

L’ITC, amb suport econòmic de l’Ivace, realitzarà una comparativa d’estos productes amb els productes ceràmics amb la finalitat d’aconseguir un argument de venda i crear una estratègia de comunicació que permeta competir amb este producte.

La incertesa del Brexit

Quant al Brexit, Climent ha assenyalat que porten dos anys on s’han ressentit amb Regne Unit en relació a l’exportació. “Com europeista voldria que no s’en ixqueren“, ha indicat el conseller, qui també ha comentat que “espera un segon referèndum”. “Cal pensar que 75.000 britànics viuen a la Comunitat Valenciana i 32.000 estan en edat de treballar”, ha puntualitzat.

Nomdedéu també s’ha pronunciat sobre este tema i ha destacat que “el Brexit és un problema per al sector per la incertesa que genera, la qual cosa impedeix fer inversions”.

 

 

CatalàEspañol