L’IVAJ valora la iniciativa ‘Positive disrupters”

Estudiants de 10 centres educatius de Benidorm, Alcoi, Denia, Alacant, Gandia i Elx lideren la iniciativa per un oci alternatiu. Han elaborat un mapa d'emocions joves a través de l'app Geo Aumentaty on es poden localitzar les rutes proposades.

Publicitat

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) , Jesús Martí ha valorat el projecte ‘Ldv Positive Disrupters: Per un turisme d’emocions joves’, en una reunió de presentació a la qual ha assistit Áurea González, directora del Col·legi Internacional Lope de Vega de Benidorm, el responsable autonòmic de la Xarxa del Pla d’Escoles Associades de la Unesco, Jesús Martínez; i estudiants que duen a terme la iniciativa.

El projecte és una acció conjunta de joves d’entre 15 i 18 anys de 10 centres educatius: el Col·legi Internacional Lope de Vega, l’IES Beatriu Fajardo de Mendoza, l’IES l’Almadrava, l’IES Mediterrània i l’IES Bernat de Sarrià de Benidorm que al costat de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi, i l’IES Historiador Chabas de Denia, el col·legi San Agustín d’Alacant, el Col·legi Los Naranjos de Gandia i el Col·legi La Devesa d’Elx que proposen alternatives d’oci i turisme saludable, basat en les emocions que viuen els adolescents. L’objectiu és generar un moviment en favor de l’oci sa, emocional i ple de força que transforme el turisme i l’oci “tòxic” o d’excessos.

PublicitatRovira  

El director de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que l’oci educatiu és un element transformador, imprescindible en el creixement personal i humà dels i les joves i és d’apreciar que el projecte nasquera l’any de la sostenibilitat, perquè cal cercar contínuament noves formes d’apreciar l’entorn, de sentir i de compartir.

La iniciativa s’ha concretat un “Mapa d’Emocions Joves” amb rutes a les quals es pot accedir gratuïtament a través de l’aplicació Geo Aumentaty i un Decàleg de compromís amb el Turisme d’Emocions en el qual proposen una altra forma de divertir-se, una filosofia de vida alineada amb l’etapa en la qual es troben i en la qual les emocions juguen un paper fonamental.

Dins de les accions futures, en la trobada s’ha informat que en la plataforma change.org s’ha obert una petició per a la incorporació d’aquest tipus d’oci sostenible i emocional en el curriculum.També treballen a fer arribar aquesta reivindicació tant a les Corts Valencianes com al Senat.

PublicitatJuega Limpio Orihuela