L’IVAM tindrà 6 coproduccions internacionals i un total de 13 exposicions durant 2019

El conseller Vicent Marzà i el director de l’IVAM José Miguel García Cortés han presentat les línies programàtiques del museu per a 2019

IVAM

L’IVAM ja té preparada la programació per al pròxim any. Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, i José Miguel García Cortés, director de l’IVAM, han sigut els encarregats de presentar quines seran les línies programàtiques per a 2019, les quals estaran marcades per la celebració del 30 aniversari del museu.

“L’IVAM és una de les nostres puntes de llança en matèria cultural i amb el 30 aniversari cristal·litzem la seua transformació en l’espai d’art modern que ha de ser. Per tot això hem augmentat el pressupost que destinem al museu”. Així ha explicat Marzà la importància d’este institut d’art per a la cultura valenciana. Així mateix, ha volgut destacar la millora dels espais a la seu de València amb l’ampliació mitjançant el Pati Obert, “així com els canvis i les millores, tant en sales com a l’esplanada de l’entrada”.

D’altra banda, José Miguel García Cortés ha explicat que en aquests quatre anys han augmentat “la importància i l’interès de les exposicions, que ja el 2018 han marcat una fita amb la mostra dedicada a Joan Miró“. Segons el director de l’IVAM, el museu tindrà l’any que ve sis coproduccions internacionals amb centres d’art de diferents ciutats europees: Liverpool, Lisboa, Marsella, París, Roma i la Haia. “Açò suposa un enlairament considerable en el nostre esforç per la internacionalització del museu“, ha indicat José Miguel García.

Dins de la programació, també cal subratllar el projecte específic que el dibuixant valencià Paco Roca farà per a la galeria 6 de l’IVAM, així com la nova lectura de la col·lecció de l’IVAM, amb un recorregut per les tendències més realistes i crítiques de les últimes dècades, els realismes espanyols i el surrealisme  A més, una doble exposició posarà el focus l’any d’inauguració del centre 1989, un moment històric especialment significatiu, amb esdeveniments tan simbòlics com la caiguda del mur de Berlín.

L’IVAM albergarà al Centre Julio González un total de 13 exposicions el 2019, però a estes cal sumar les que el museu valencià portarà a diferents destinacions: Roma, Alcobendas, Barcelona, Xàbia i diferents ciutats de Catalunya, a més de les tres que acollirà el centre IVAM CADA Alcoi.

L’exposició retrospectiva més important que s’ha fet mai a Espanya de Fernand Léger arribarà el mes de maig a l’IVAM. Es tracta d’una coproducció internacional amb la seu de la Tate a Liverpool. La mostra reunirà més de 140 obres, que arrepleguen allò fonamental del quefer artístic de Léger, i que procedeixen de museus internacionals com el MoMA de Nova York, el Pompidou de París, les National Galleries of Scotland d’Edimburg o el Museu Reina Sofía de Madrid.

Seguim treballant per garantir l’adquisició de noves obres que amplien el ja extens i valuós fons artístic de què disposa el museu. Cal destacar la compra imminent del Fons Renau, 400 obres i 26.000 peces documentals d’un dels nostres màxims artistes contemporanis”, ha assenyalat Marzà.

 

Publicitat