Ivan Martí: «L’Objectiu de la Diputació és implantar l’administració electrònica en tots els ens locals de les comarques de València»

La Diputació de València treballa per aconseguir la implantació de l’administració electrònica en tots els ens locals de les comarques de València. Així ho ha explicat el diputat de Modernització i Desenvolupament de l’Administració Electrònica, Ivan Martí, durant la seua intervenció en una taula rodona del Seminari Modernització Digital de les administracions públiques a la Comunitat Valenciana, organitzat per la Fundació Socinfo i la revista Sociedad de la Información i que s’ha celebrat en la jornada de hui a la seu de la Fundació Universitat Empresa (Adeit) de València.

Ivan Martí ha aprofitat la seua participació en aquest fòrum per presentar les novetats de la plataforma de creació i manteniment d’un Gestor d’Expedients, amb l’objectiu de millorar la qualitat i capacitat de gestió administrativa de les entitats locals i donar solució a la seua organització administrativa i documental interna.

«L’objectiu de la Diputació en matèria de modernització és implantar l’administració electrònica als diferents ens locals de les comarques de València», ha incidit el diputat. Per aconseguir aquest propòsit, Ivan Martí ha avançat que «en un període estimat de tres mesos esperem disposar d’una plataforma administrativa electrònica que aprope l’administració local a la ciutadania i millore el funcionament intern de totes les organitzacions administratives». Aquesta plataforma està destinada inicialment als municipis valencians menors de 20.000 habitants, entitats locals i mancomunitats, «encara que amb la idea que qualsevol municipi amb un cens superior i organismes dependents de la mateixa Diputació també es puguen acollir a la plataforma», ha especificat Ivan Martí.

El responsable de l’Àrea de Modernització ha insistit en què «es tracta d’un projecte necessari per a adequar l’administració del segle XXI a les noves tecnologies i els seus requeriments, així com facilitar les tasques administratives, dotar de major transparència la gestió i contribuir a l’accessibilitat per presentar, simplificar i fer un seguiment dels documents aportats». En aquest sentit, ha destacat que des de la corporació provincial «volem donar suport als nostres municipis, així com complir amb la nova normativa referent a l’administració digital que prompte s’engegarà», ha afegit el diputat.

L’objectiu és incrementar l’eficàcia i l’eficiència dels processos i permetre la relació de forma electrònica tant internament com externament, especialment amb els ciutadans. El diputat ha assenyalat que «el desenvolupament de l’administració electrònica és un dels principals desafiaments als quals s’enfronten les administracions públiques per a no quedar desfasades amb la societat de la informació, així com un dels més importants, ja que possibilita i compleix els objectius d’acostament entre ciutadania i administració, la simplificació administrativa, la reducció de costos, la millora de procediments interns i de garanties cap als usuaris».