L’IVASS detecta una estafa de 100.000 euros

Els estafadors es van fer passar per un dels proveïdors i van falsificar documents per a burlar els mecanismes de control.

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) ha detectat la comissió d’una estafa per valor del voltant de 100.000 euros en els procediments de pagament a una de les seues empreses proveïdores, de la qual els estafadors havien suplantat la identitat amb la falsificació de diversos documents.

Així, ho ha explicat la directora general de l’IVASS, Noelia Martí, qui ha precisat que la quantitat sostreta es correspon únicament amb el pagament d’una de les mensualitats a esta empresa.

Martí ha explicat que els estafadors van tramitar per escrit una petició de canvi de compte corrent fent-se passar per l’empresa proveïdora, i en el qual van adjuntar un certificat de la nova entitat financera encunyat per esta, per a donar autenticitat al compte corrent, i un altre amb encuny i signatura de l’empresa recolzant el canvi. Malgrat que la versemblança tots dos documents eren falsos.

En este sentit, ha indicat que els delictes que suposadament s’haurien comés serien varis, ja que a més de l’estafa, s’estaria parlant d’un altre de suplantació d’identitat i de falsificació de documents.

La responsable de l’IVASS ha assenyalat que ja s’ha presentat una denúncia davant el jutjat de guàrdia pels delictes d’estafa, falsificació en document públic, apropiació indeguda i usurpació de la identitat, perquè s’inicien els procediments que siguen necessaris encaminats a la recuperació dels diners sostrets i la reparació dels danys que s’hagen pogut produir, tant a l’empresa pública com al seu proveïdor.

Protocols de seguretat

Martí ha explicat que l’IVASS ja compta amb mesures que reforcen els mecanismes per a evitar accions fraudulentes, i en este sentit ha indicat que se sol·licita a totes les empreses que treballen amb l’entitat la presentació d’un model de manteniment de tercers per a procedir als pagaments.

“El problema ací ha sigut que els estafadors han falsificat també este document amb la signatura de l’empresa”, ha indicat i ha afegit que la persona o persones que han suplantat a la companyia proveïdora comptaven amb molta informació sobre esta, la qual cosa els ha permés elaborar falsificacions molt creïbles.

CatalanSpanish