8:45 pm - Saturday, 6 June 2020

El IVASS reforça el seu compromís amb la igualtat d’oportunitats entre homes i dones amb el seu primer Pla d’Igualtat

- Publicidad -Reciplasa
Coronavirus
GVAMobilitat Matriculació
CaixaOntinyent DiVal AMIC
mascarillas
- Publicidad -Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Aquest pla, que té una vigència de quatre anys des del 2017 fins a 2020, ha sigut remés a la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que expedirà el visat que ho valida.

Sobre aquest tema, el director general de l’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS), Àngel Bonafé, ha destacat que la implantació de plans d’igualtat en les empreses i entitats aconsegueix “incrementar la satisfacció de dones i homes” i a més, “millora beneficis pel que fa a l’optimització dels recursos humans i millores en la productivitat i prestació del servei, aconseguint així un millor clima laboral, major motivació en el treball i conseqüentment una menor rotació del personal”.

Amb aquesta iniciativa, ha assegurat Bonafé, el IVASS es compromet a implementar accions positives “serioses, efectives i reals” en tota l’organització que potencien la igualtat de gènere, i que eviten la discriminació laboral entre dones i homes, i permeten avançar en l’equilibri entre tots dos sexes.

Totes aquestes accions que contempla el Pla, ha precisat el director general del IVASS, cerquen “facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral dels treballadors i les treballadores, i garantir la igualtat de tracte i oportunitats en la selecció i la promoció professional”.

Així mateix, presta especial atenció a la discriminació indirecta i a la protecció de les víctimes de la violència de gènere, ja que estableix mesures que faciliten la flexibilitat horària, mobilitat en els torns i possibilitat de trasllats, ha subratllat Àngel Bonafé.

L’I Pla d’Igualtat del IVASS arreplega una bateria d’actuacions relatives a l’accés a l’ocupació, la classificació professional, promoció i formació, mesures de conciliació laboral, retribucions, salut laboral i prevenció de l’assetjament sexual, així com una sèrie de directrius perquè la comunicació interna i externa de l’entitat faça ús d’un llenguatge integrador i no sexista.

Per al compliment d’aquests objectius, l’I Pla d’Igualtat del IVASS 2017-2020 contempla la creació d’unitats d’igualtat per àrees funcionals i serveis.

Nou àrees d’actuació

El IVASS compta amb una plantilla de 801 professionals. D’aquests, les dones representen el 78%, un total de 621 treballadores, mentre que el 22% restant correspon als 180 homes que actualment treballen en l’entitat.

El Pla d’Igualtat del IVASS està estructurat en dos títols, precedits d’un compromís de l’organització relatiu als principis que han portat a la seua elaboració, la normativa en què se sustenta i dos Annexos, un amb el Pla de Formació específic en matèria d’Igualtat i l’altre amb el Model d’Avaluació i Seguiment del Pla.

El títol primer fa referència a una sèrie d’aspectes bàsics que constitueixen el contingut mínim del Pla d’Igualtat. Per la seua banda, el títol segon conté nou capítols, cadascun d’ells centrat en una matèria o àrea d’actuació diferenciada.

En concret, s’aborden els següents àmbits: accés a l’ocupació (selecció i contractació), classificació professional, promoció i desenvolupament, formació, conciliació de la vida professional i personal, retribució, salut laboral, prevenció de l’assetjament sexual i assetjament per raó de sexe i dinamització i comunicació.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Tambors de congrés, novament, en el PP valencià

La formació popular preveu congressos express que se celebrarien a la fi de juliol a València i Alacant

Una premsa esclafa la mà a un treballador en Vilafamés

Els serveis mèdics han assistit a l'operari de 23 anys amb la mà dreta catrastrófica per aixafament.

El Govern preveu multes de 100 euros per a qui no porte màscara

La norma s'aplicarà inclús després de l'Estat d'Alarma

L’IVAM aprova la convocatòria d’un concurs internacional per a escollir la direcció del museu

La comissió de persones expertes que avaluaran les diferents candidatures està integrada per personalitats de prestigi internacional com Vicent Todolí, Manuel Borja-Villel, Iwona Blazwick i Bernard Blistène.

Detingut l’autor de 13 robatoris a Almenara

El detingut escalava els habitatges forçant posteriorment les finestres.

Esta publicació està disponible en : Valencià