06:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Izquierdo lamenta que el PP eleve un parell de tancaments a “apocalipsis comercial”

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alícia Izquierdo, ha lametat hui que la tasca d’oposició del Partit Popular no es limite a criticar al govern de Gandia, sinó que s’haja escampat al sector comercial de la ciutat: “Guillermo Barber i Andrés Puig han elevat els casos puntuals del tancament d’una franquícia del Carrer Major i d’un restaurant de Roís de Corella a la categoria d’apocalipsi comercial, atribuïnt la responsabilitat d’aquests tancaments (i d’altres que, segons ells, vindran) a la gestió del govern municipal. Fins i tot les raons més absurdes serveixen per a culpar el govern de la marxa d’un parell de negocis privats: la peatonalització del Pont d’Oliva, una suposada repressió policial excessiva de la gent que aparca malament en el Centre, i els cartells de rebaixes en valencià que ens envia la Diputació (de la qual cobra el senyor Barber)”.

 D’altra banda, el govern de Gandia asegura no estar obsessionat en omplir els aparcaments subterranis, com diu el PP. “Simplement ocorre que s’omplin, i grà cies a això i a la tasca de la policia municipal hem millorat l’accessibilitat i l’atractiu de l’entorn urbà de la ciutat i el seu comerç. Les dinàmiques comercials estan canviant, i no només en favor dels centres comercials sinó de les compres per internet: l’estratègia contra això és tindre una experiència de compra urbana atractiva, un centre on passejar, comprar i prendre alguna cosa”.

Izquierdo recorda que si els locals comercials foren públics, l’Ajuntament pensaria si baixar el preu d’alguns lloguers excessius com s’ha fet amb els aparcaments, “però no és el cas: la viabilitat de molts comerços depén de quant paguen de lloguer, i eixa és una relació en la qual el govern municipal no pot entrar”.

Finalment, ha demanat al regidor popular, Guillermo Barber, que, si troba una solució per a que esta botiga ni cap altra tanque, “li ho agrairem i reconeixerem públicament. Però que facen un pensament: quant més malament es parla del comerç de la ciutat, pitjor els anirà als comerciants que continuen o obrin tendes noves”.

Últimas noticias

Contenido relacionado