Jaime Almenar triomfa en la Copa d’Espanya d’Esquí Alpí Adaptat

La Diputació de València, a través de les subvencions concedides des de l’àrea d’Esports que dirigeix Isabel García, col·labora amb el projecte CESG-INTEGRA, amb el qual s’ha finançat la participació en la Copa d’Espanya d’Esquí Adaptat 2018 de Jaime Almenar, el seu esquiador més destacat.

El jove esportista becat per la Diputació té una discapacitat d’hemiparèsia (paràlisi cerebral) i entrena en l’equip de competició del CESG de forma inclusiva. Jaime ha aconseguit campionats i subcampionats d’Espanya en diferents modalitats des de 2013. Actualment és subcampió d’Espanya en Eslalon Gegant d’esquí en categoria peu absoluta.
En aquesta primera prova de la Copa d’Espanya d’enguany, l’esquiador valencià va ser el més ràpid en la primera màniga de l’Eslalon Gegant amb 48,02 s, el segon descens més ràpid de totes les categories participants i només a una centena del més ràpid. Amb la confiança d’haver tret més d’un segon i mig d’avantatge al segon classificat, va garantir la seua medalla d’or repetint el millor temps en la segona màniga, 49,48 segons.

PublicitatTroballengua  

Amb el resultat assolit el cap de setmana passat, Almenar encapçala la classificació de la Copa d’Espanya en la seua categoria amb 25 punts, pendent de les dues últimes proves, en Serra Nevada i probablement, una altra vegada a Vaquèira-Beret. La seua il·lusió aquesta temporada en la competició nacional és aconseguir el doblet amb el Campionat d’Espanya que se celebra després de la finalització de la Copa d’Espanya.

CESG
El Club d’Esquí Sierra de Gúdar (CESG), associació esportiva valenciana sense ànim de lucre, està duent a terme el projecte CESG-INTEGRA, que permet el desenvolupament de l’esquí adaptat. Amb les subvencions rebudes l’any 2017 de la Diputació de València, el CESG va formar al seu professorat en els cursos més prestigiosos, va comprar material d’última generació (dos monoesquís amb establits) i va impartir 50 hores de classe per a 30 persones amb alguna discapacitat de mobilitat, sensorial i cognitiva.

En aquesta mateixa línia, al mateix temps que s’imparteixen aquestes classes d’esquí adaptat, s’organitzen jornades de baptisme de neu amb introducció a l’esquí, a les quals assisteixen persones individuals o grups d’associacions com AsindownTetrasport, o l’associació BalletVale+, que usa el ballet i l’esquí com a teràpia per a xiquets amb paràlisi cerebral.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana