9.8 C
Valencia

Jardins inicia les obres per transformar un solar del Grau en Horts Urbans de València

L’Ajuntament ha iniciat hui les obres d’enjardinament i horts urbans del carrer del Vaixell, al barri del Grau, molt prop de l’avinguda del Port.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament ha iniciat hui les obres d’enjardinament i horts urbans del carrer del Vaixell, al barri del Grau, molt prop de l’avinguda del Port. La regidora en funcions de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que «els horts urbans s’estan fent en un solar que, hui dia, es troba sense ús i buit, amb algunes restes puntuals d’antigues naus industrials, tan habituals en este barri». Es tracta de la cinquena instal·lació d’estes caracterítisuques a València.

«Estem construint un hort urbà per al barri del Grau, per a fomentar llaços entre veïns i veïnes i promoure el consum de quilòmetre zero. A més, este espai disposarà d’una zona per a fer tallers i actes culturals, així com zones de joc per als xiquets i xiquetes», ha explicat Soriano.

L’hort urbà s’organitza a partir d’un eix principal de circulació i, a cada costat de l’eix, se situen les dos zones principals d’hort. També es disposen diferents zones destinades a arbres fruiters. Té una superfície de 1.254 metres quadrats. La vegetació, la diferenciació de paviments i el mobiliari habilitat «contribuiran a l’organització de l’espai, permetent generar diferents zones: d’hort i de fruiters, àrees d’estar, d’experimentació i reunió, i per a l’emmagatzematge».

El projecte ha tingut en compte la conservació de les restes puntuals de les naus que contenia el solar antigament, per a preservar part de la història. Així, les zones d’hort i els massissos vegetals se situaran en les zones del solar on hi ha absència de llosa de formigó. Soriano ha assegurat que la regidoria «aposta per un urbanisme innovador que dote al barri d’un espai d’horta que es convertirà en una zona molt benvolguda i viscuda per tots els veïns i veïnes d’esta part del barri del Grau de València».

- Publicitat -

El recinte serà visible des de l’exterior i es delimitaran -a través del paviment, la vegetació i equipament divers- diferents zones dins del solar. D’esta manera, podrà albergar els diferents usos sol·licitats pels veïns i veïnes, i establir els accessos al solar i les circulacions principals i secundàries.

Els horts urbans del carrer del Vaixell al barri del Grau seran els cinquens espais per al cultiu de fruites i verdures que tindran els veïns i veïnes de la ciutat de València a la seua disposició. Se sumen als horts urbans de Malilla, Rambleta, Patraix i Sociòpolis.

- Publicitat -

IX CONCURS LA GESTIÓ DE 54 HORTS D’AUTOCONSUM DE LA RAMBLETA

L’Ajuntament ha obert el termini d’inscripció a associacions de la ciutat per adjudicar la gestió dels 54 horts d’autoconsum del parc de la Rambleta, al barri de Sant Marcel·lí, que tenen una superfície de 8.126 metres.

Des de hui les associacions tenen 20 dies per al lliurament de les sol·licituds, que s’atorgaran després de puntuar aspectes com la justificació de la viabilitat econòmica, la inclusió de propostes de formació en agricultura ecològica, incidència del projecte dins de la xarxa del barri, accions que faciliten la integració dels col·lectius escolars -«perquè per a nosaltres és molt important la vessant d’oci i didàctica», ha dit Soriano- i el tractament d’accions que faciliten inclusió de col·lectius de famílies en risc d’exclusió i immigrants.

Tabacalera celebra la Jornada “Noves necessitats de gestió de residus” 

La regidora en funcions de Medi Ambient, Pilar Soriano, ha participat este matí en esta trobada en representació del consistori, i ha avançat que «ja estem en disposició de començar les proves de funcionament de la nostra nova aplicació de gestió dels ecoparcs metropolitans, tant fixos com mòbils, que permetrà donar informació precisa i transparent als ciutadans de com, on i quan usar esta xarxa». L’objectiu és que esta aplicació es convertisca en el punt de partida per a aplicar bonificacions per bona gestió de residus i que es faça extensiva per a la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica en els municipis.

Pilar Soriano també ha manifestat la necessitat de millorar la gestió de residus amb l’aplicació de noves tecnologies, així amb sistemes d’informació que permeten conéixer la realitat de les urbs. «Amb eixos coneixements podrem explicar i demostrar a la ciutadania quant costa gestionar els residus que es generen i, d’esta manera, convertir totes les persones en motor de canvi que les administracions han d’afrontar», ha assenyalat. D’altra banda, la regidora ha explicat que els canvis legislatius «plantegen uns ambiciosos reptes en un termini molt breu per als temps que solem gestionar les administracions. Exemples clars d’això són l’aprovació de les noves directives Marc, que no solament establixen ambiciosos objectius de reciclatge sinó que alteren la definició del concepte de residu».

Al llarg de la jornada hi han participat algun dels especialistes, com el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer Huerga, i la subdirectora adjunta de Residus del Ministeri per a la Transició Ecològica, Alicia Pollo Albéniz. A més, després de les set ponències que han tingut lloc en esta trobada, s’ha realitzat un debat sobre els temes comuns tractats.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià