Javier Moliner: “la diputació no és el caixer la Generalitat, el seu àmbit ha de ser local”

Els pressupostos de la Diputació per al 2018 tiren endavant amb l'abstenció de PSPV-PSOE i Ciutadans i els vots en contra de Castelló en Moviment i Compromís.

575
fernando roman

El Ple Ordinari de la Diputació de Castelló, que es va celebrar ahir va tenir com a protagonista, l’aprovació dels pressupostos del 2018, que estava clar que anaven a tirar endavant, per la majoria absoluta del Partit Popular.
Abans de les votacions es va produir un debat molt intens entre els partits del govern i de l’oposició.
En primer lloc, va ser el moment del diputat popular, Salvador Aguilella, qui va explicar que els 135 milions d’euros de pressupost, es dividiran en tres pilars bàsics, “impulsar el territori, dinamitzar l’economia provincial, la igualtat d’oportunitats en tota la província, defensar a les 135 entitats i tradicions de la provincial, i millorar la gestió pública”.
Després va arribar el moment de Castelló en Moviment, representat per Iñaki Vallejo, qui va apuntar que “els pressupostos es fan des del govern i a força de concessions per a cercar suport”.
Per la seua banda, Cristina Gavarda de Ciutadans, “vaig confiar en l’equip de govern i no va eixir bé, dels errors s’aprén. No estem d’acord en tot, per açò no votarem a favor”.
“Volem acabar amb la imatge, que la Diputació està més a favor dels pobles del PP. El problema no és personal, sinó de mala gestió”, així argumentava el seu vot en contra Xavier Trenco de Compromís.
Per la seua banda Antonio Lorenzo del PSPV-PSOE Castelló, “uns pressupostos que s’assembla poc al que nosaltres haguérem plantejat, perquè tenim altres prioritats polítiques de cohesió, ja que per a nosaltres els actors principals són els ajuntaments”.
Al final els pressupostos han tirat endavant, amb el vot a favor del PP, les abstencions de PSPV-PSOE  i Ciutadans, i els vots en contra de Castelló en Moviment i Compromis.
El President de la Diputació ha volgut agrair a “Trenco i a Vallejo el no, perquè açò també és democràcia, i a donat les gràcies al PSPV-PSOE per, “les negociacions per a un projecte millor i a Gavarda pel seu suport i consells”.
El President ha volgut dir-li a Trenco que “les tres coses que jo vaig dir que són la base d’aquests pressupostos, és el que vosté posa com a excusa per a votar en contra”.
A més, Moliner ha deixat clar que, “la diputació no és el caixer la Generalitat, ja que el seu àmbit ha de ser local, per a col·laborar amb els ajuntaments”.

Així mateix, també es va aprovar per unanimitat un dictamen per a evitar els peatges en l’AP-7, la Declaració Institucional sobre la violència de gènere.
També va tirar endavant, els dictàmens d’aprovació de la plantilla i relació dels llocs de treball de la Diputació, així com les bases generals d’ajudes o beneficis socials de la província.
La primera amb els vots a favor del PP, l’abstenció de PSPV-PSOE i Ciutadans i en contra de Castelló en Moviment i Compromís.
La segona amb els vots a favor del PP, PSPV-PSOE i Ciutadans i l’abstenció de Castelló en Moviment i Compromis.