Jesús Iglesias Noriega serà el nou director artístic del Palau de Les Arts

Ha sigut proposat per una comissió d'experts després de culminar un procés de selecció

Jesús Iglesias Noriega. Foto de la Duch National Opera dels Països Baixos

Una comissió d’experts ha proposat, després de culminar un procés de selecció, a Jesús Iglesias Noriega com a nou director artístic del Palau de Les Arts de València, segons han informat fonts del centre operístic.

La comissió avaluadora ha considerat el currículum i el projecte de Jesús Iglesias Noriega com el més idoni per la formació específica del candidat, així com pels coneixements musicals, l’experiència internacional i en projectes educatius, la capacitat d’adaptació a l’actual model artístic de Les Arts i la seua concepció de la innovació artística.

Rovira  

S’ha valorat també la seua demostrada agenda i ‘networking’ nacional i internacional en l’àmbit de teatres operístics, les seues relacions en el món operístic, i els seus coneixements de gestió i visió econòmica de la programació per a dissenyar un contingut econòmicament sostenible.

Durant el procés de selecció, cadascun dels candidats va presentar un projecte amb la proposta artística i la gestió del centre en tots els seus espais escènics, així com la proposta per a les dues pròximes temporades operístiques i les línies mestres fins a la finalització del contracte.

També es demanaven línies d’actuació per a garantir que Les Arts siga un espai per a la internacionalització i l’excel·lència operística i que hi haguera una proposta simfònica de la Orquestra de la Comunitat Valenciana, a més d’una proposta per a la projecció del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo.

Jesús Iglesias Noriega (Oviedo, 1971) és director del departament artístic de la Duch National Opera & Ballet dels Països Baixos, ha sigut també coordinador artístic del Teatre Real de Madrid entre 2002 i 2012. Prèviament va col·laborar en la Direcció artística del Teatre Colón de Buenos Aires.

És màster en Gestió Cultural de Música, Teatre i Dansa per la Universitat Complutense de Madrid i ha sigut també professor de piano en el Conservatori Superior de Música i Dansa d’Oviedo. A més, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat d’Oviedo.

Segons les bases del concurs, Iglesias Noriega haurà de subscriure un contracte d’alta adreça, que tindrà una durada de 4 anys, prorrogables a 4 anys més mitjançant un procés d’avaluació de la gestió realitzada. La retribució bruta se situarà entre els 120.000 i els 135.000 euros, d’acord amb les funcions que se li assignen.

PublicitatJuega Limpio Orihuela