JJ Zaplana: “El Consell juga amb la salut dels valencians en ralentir les operacions quirúrgiques per a maquillar les llistes d’espera”

El PP demanarà la compareixença de Barceló en Les Corts perquè explique la manipulació de les llistes d'espera en La Ribera

El coordinador de Política Social del Grup Popular en Les Corts, José Juan Zaplana, ha afirmat que el Govern valencià “juga amb la salut dels valencians en ralentir les operacions quirúrgiques per a maquillar les llistes d’espera“.

“Les informacions que hem conegut són preocupants i molt greus. Si des de l’adreça de la Ribera s’estan donant directrius perquè s’intente tapar l’augment de les llistes d’espera estem davant una situació que Barceló no pot passar per alt”, ha indicat. Sobre este tema, ha anunciat que la seua formació demanarà la compareixença de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, perquè explique “la manipulació de les llistes d’espera en La Ribera”.

“Barceló hauria de prendre decisions contundents. Si no ho fa serà còmplice dels desastres i mentides que va deixar en la sanitat valenciana la ministra Montón”, ha indicat. Així mateix, ha assenyalat que PSPV i Compromís “sí són corresponsables d’esta mala política, començant pel cap del Consell, Ximo Puig, que va avalar els despropòsits de l’exconsellera“, ha indicat. Segons José Juan Zaplana, Barceló “ha rebut un caramel enverinat amb la cartera de sanitat” i ha acusat a Montón “de fer i desfer per ideologia i sense importar-li que darrere de la sanitat valenciana estan els ciutadans, pacients i professionals”.

“No és una qüestió de dades –ha assenyalat el diputat popular-, és que segons les paraules dels dirigents de la Ribera s’està retardant l’entrada en quiròfan de pacients, jugant amb la seua salut solament perquè la Conselleria tinga dades que utilitzar al seu favor. És escandalós”.

Finalment, el coordinador de Política Social ha assenyalat que el Consell “no pot jugar amb les persones i la seua salut com si anaren una estadística”. En eixe sentit, ha instat a Barceló a comparèixer en Les Corts per a explicar què mesures va a prendre sobre aquest tema i explicar la situació amb transparència el més prompte possible.

Publicitat