Joan Bonet: “Compromís és la garantia de canvi que necessita Benicàssim.”

Joan Bonet és empresari, té 42 anys i simpatitza en el Bloc Nacionalista Valencià des de 2003, fa 8 anys va ser quan es va implicar més en la vida política de Compromís.

Publicitat

P. Sr.Bonet, per què es presenta com a candidat a l’alcaldia de Benicàssim?
R. Vist el panorama de Benicàssim que era prou lamentable, amb candidats del PP molt incompetents, és una situació que Benicàssim no es mereix.
Pense que puc aportar coses d’una forma més directa i vaig tindre la sort de comptar amb persones que m’han recolzat.

Segons va dir a la presentació de la seua candidatura, vosté encapçala una llista “jove i preparada”, creu que és el perfil d’equip que necessita un municipi com Benicàssim?
Rotundament sí. Són gent que representen la societat, és un grup transversal, gent jove i gent amb experiència i amb propostes per a liderar el canvi a Benicàssim. Nosaltres tenim un projecte que el PP no té i podem fer evolucionar i millorar Benicàssim.

PublicitatRovira  

Un alcaldable ha de conéixer els seus veïns, quins són els temes que més preocupen a les persones que votaran en este municipi?
Hi ha molts, s’han acumulat molts estos anys. Un és el tema fiscal, l’IBI és molt car i cal advocar per una tributació justa. Cada vegada hi ha més brutícia i Marqués no ha aportat cap solució al respecte. L’abandonament de Benicàssim sud és molt important. No hi ha un transport públic com toca i es nota molt en el dia a dia de la ciutat. L’abaixador, que no estació, està abandonat i no s’ha fet res per canviar-ho. Les polítiques socials estan abandonades i cal fomentar l’associacionisme i les polítiques de cara als joves.

Si fóra alcalde, quina seria la primera mesura que prendria per Benicàssim?
La més urgent és ordenar la casa, el funcionariat està col·lapsat pel fet que fa 3 anys que estem esperant a aprovar una relació de llocs de treball i no s’aprova perquè l’alcaldessa no vol reunir-se amb els funcionaris. La conseqüència de tindre una administració col·lapsada la pateixen els ciutadans. Si no tenim una administració que funcione com cal no podrem fer polítiques per a la localitat.

Vosté al seu programa ha parlat d’una “tributació justa”. Això creu que ho entenen i ho compartissen la majoria dels veïns del municipi sobretot pel que fa als propietaris de viles i apartaments?
Pense que sí, vam fer diferents campanyes sobre este tema, tenim uns valors cadastral disparats en 2007 i eixos valors són de l’època de la bambolla immobiliària. Açò afecta tant a la gent que viu tota la vida com els que tenen viles, però ho pateixen més els que no tenen capacitat per a pagar vora 1200 euros d’IBI.

Fem lectura del mandat de l’oposició. Com ho han fet?
Des de Compromís hem actuat amb lleialtat i amb fermesa, hem tingut un esperit molt crític davant un govern que no ha aportat cap projecte. L’única finalitat que tenen en la seua activitat política és viure a la sopa boba i gaudir de la seua situació de poder.
Des de l’oposició hem sigut molt actius i hem tingut moltíssimes propostes per a Benicàssim i podem donar-nos per satisfets en esta tasca i confiem que la gent ho haja apreciat i ara ens recolze.

A ningú se li escapa que estos comicis tornaran a donar pas a nous pactes. Estaria obert a governar amb pactes?
Sí, cal ser realistes i Compromís té una cultura de pactes. Considerem que és part de la democràcia seure, parlar i arribar a acords.

Per treure a la dreta dels ajuntaments, als comicis del 2015 vam veure tota mena de pactes i acords. Esta vegada, què estaria disposat a acceptar Joan Bonet amb la condició que l’actual alcaldessa popular no repetisca?
L’alcaldessa no ha estat a l’altura de les circumstàncies i pensem que no pot repetir de cap de les maneres, però tenim principis i valors i sabem que no tot val. Dins de la combinació de govern mirarem pels interessos generals de Benicàssim.

Com afecten els resultats del 28-A a estes eleccions municipals i en especial pel que fa a les divergències en les forces de dretes i la caiguda del PP?
Està clar que hi ha prou incertesa, és la primera vegada que hem separat les autonòmiques i locals. Jo crec que en esta ocasió pren més protagonisme les llistes municipals i les persones a banda del poder de les marques. Pot haver-hi una tendència de caiguda del PP però la gent es fixarà més en les persones i això ens beneficiarà a Compromís.

Tots els alcaldables, òbviament busquen la majoria absoluta, però, fora d’esta majoria hi hauria algun altre resultat amb el qual se sentiria satisfet…encara que fos parcialment?
Les eleccions ací estaran molt igualades, el nostre objectiu és ser la primera força política, en 2015 vam ser la segona força i ara anem a liderar el canvi. La figura de Compromís és la garantia de canvi que necessita Benicàssim.

PublicitatJuega Limpio Orihuela