Joan Lerma, Alberto Fabra i Carles Mulet, proposats pels seus grups en Corts per a repetir com a senadors territorials

Aquesta legislatura, en virtut dels resultats de les eleccions autonòmiques del passat 28 d'abril, li corresponen al PSPV dos senadors, mentre PP, Compromís i Ciutadans poden nomenar un cadascú. Un total de cinc senadors territorials, un menys que en la passada legislatura pel descens de la població

Els expresidents valencians Joan Lerma (PSPV) i Alberto Fabra (PP) i l’exsenador Carles Mulet (Compromís) han sigut proposats pels seus respectius grups per a repetir com a senadors per designació autonòmica. Són tres dels cinc noms plantejats, als quals se sumen els de Josefina Bueno (directora general d’Universitats) també per part dels socialistes i el d’Emilio Argüeso (secretari d’Organització de Cs a la Comunitat).

Aquesta legislatura, en virtut dels resultats de les eleccions autonòmiques del passat 28 d’abril, li corresponen al PSPV dos senadors, mentre PP, Compromís i Ciutadans poden nomenar un cadascú. Un total de cinc senadors territorials, un menys que en la passada legislatura pel descens de la població.

Al juliol de 2015 Les Corts van designar per a eixes sis seients en el Senat Alberto Fabra i Rita Barberá (PP), Joan Lerma (PSPV), Carles Mulet (Compromís), Luis Crisol (Cs) i Pilar Lima (Podem).

Una vegada tancat el termini perquè els grups plantejaren les seues propostes, el parlament autonòmic ha fet públics els seus noms, i també els de els seus suplents: Antonio Clemente (PP), Dolors Pérez (Compromís), Luis Crisol (Cs) i María Luisa Navarro –per Lerma– i Vicent Gil –per Bueno, en el cas del PSPV–.

Així, prossegueix el tràmit per a, conforme a llei de designació de senadors en representació de la Comunitat Valenciana, poder nomenar-los i que s’incorporen a la Cambra alta, que es va constituir sense ells per la coincidència d’eleccions generals i autonòmiques.

Ara, haurà de convocar-se la Comissió d’Estatut dels Diputats i les Diputades, que haurà d’emetre un dictamen favorable després d’estudiar les candidatures i hauria de també un ple extraordinari per a l’elecció.

Una vegada siguen triats seran proclamats i el president de Les Corts, Enric Morera, informarà a la Presidència del Senat, expedint les corresponents credencials per a la seua acreditació davant eixa Cambra.

ValenciàEspañol