domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Ribó recorda la importància del àrea metropolitana en l’Ateneu Mercantil de València

L’alcalde de València, Joan Ribó, va tornar a assegurar ahir, com ja porta fent en altres fòrums, la necessitat de tornar a pensar a vertebrar mitjançant algun organisme l’àrea metropolitana de València per a evitar problemes de mobilitat, gestió del territori i garantir l’accés a subvencions de la Unió Europea. Així ho va assegurar en una conferència que va impartir en el saló Stolz de l’Ateneu de València, presentada per la seua presidenta Carmen de Rosa.

El primer edil va subratllar la importància de l’àrea metropolitana per a posar la ciutat al nivell d’altres grans ciutats Europees d’Itàlia, França i Alemanya quant al nivell d’ajudes que perceben.

“No és només qüestió de València”

L’alcalde va insistir en la calma amb la qual s’havia d’apostar en este projecte, ja que requereix la col·laboració dels Ajuntaments de l’àrea d’influència de la capital, la qual cosa suposa l’acord de molts consistoris municipals.

L’alcalde s’ha referit també a la reunió que hui tindran els representants de les administracions que conformen el Consorci València 2007 -Govern, Generalitat i Ajuntament- principalment per a parlar sobre el deute de 430 milions de la Marina i el deute vinculat al Banc de Santander per una operació a Londres. “Pensem que són un deute que l’Estat ha de condonar i fer-se càrrec. La primera perquè és un deute del Tresor i la segona perquè està directament relacionat amb esta”, ha indicat i ha insistit que eixe deute ha de ser condonada com en els grans esdeveniments a Barcelona, Sevilla o Saragossa.

La relació entre l’Ateneu Mercantil de València i l’Ajuntament és cada vegada més estreta, donat el nivell d’actes que s’organitzen amb diverses regidories i la veu que té el mateix alcalde en tertúlies com la celebrada ahir.

Últimas noticias

Contenido relacionado