19.9 C
Valencia

Ribó recolza la decisió de Grezzi sancionar l’aparcament en el carril bus de València

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Ajuntament treballa per a tenir una millor mobilitat nocturna, especialment del transport públic. De fet, ja ha duplicat la freqüència de les línies de l’Empresa Municipal de Transport més usades (la N1 i la N6). I també cerca alternatives perquè els hosteleros arriben a acords amb els taxistes i, amb els aparcaments de les zones d’oci. En aquest context s’emmarca la decisió de l’equip de govern municipal de retirar l’autorització que permet l’estacionament nocturn en l’espai reservat per als autobusos de l’EMT.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat aquesta decisió que va presentar la setmana passada el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, “com un acord més per a millorar la fluïdesa de les línies de l’EMT i adequar la normativa a la legislació en l’àmbit estatal”.

“Amb aquesta mesura la ciutat també vol tornar a la normalitat en matèria de mobilitat després d’una situació excepcional”, ha aclarit Joan Ribó, en recordar que en qualsevol ciutat d’Espanya en el carril bus no es pot estacionar. “El que passava a València era una anomalia que, sistemàticament, entorpia la circulació del transport públic durant la nit i dificultava la vida diària de molts col·lectius: el veïnat, les persones amb discapacitat, els conductors d’autobusos i de taxi. I per açò, després d’haver-se plantejat reiteradament en Taula de la Mobilitat hem decidit que anem a alliberar el carril bus de l’EMT”, ha argumentat

L’alcalde ha explicat que els cotxes podran continuar entrant en el centre de la ciutat, i es continuarà podent aparcar a València, però durant les nits, i pel que respecta al carril bus, només en aquells trams per on no passa l’autobús nocturn. “En la resta de trams donem preferència a l’autobús de l’EMT perquè el servei tinga la puntualitat, la regularitat i la celeritat òptimes. Perquè volem el millor servei de transport públic possible”, ha dit Ribó.

- Publicitat -

Joan Ribó, a preguntes dels periodistes, ha explicat que l’Ajuntament va a revisar l’apartat 3 de l’article 56 de l’ordenança vigent “que permet, en contra de la legislació estatal, l’estacionament nocturn en l’espai reservat per a línies de l’EMT”, en referència a la Llei de Trànsit del 2009, i consolidada en 2014.

“Un objectiu pel qual arribarem a acords per a aconseguir-ho”, ha manifestat l’alcalde, qui ha recordat que si totes les ciutats espanyoles mantenen lliure el carril bus durant les nits no és una casualitat, “és perquè el transport públic ha de ser garantia d’eficàcia i perquè també cal garantir la seguretat de les persones i dels joves, que són els principals usuaris d’aquest servei nocturn. Estic convençut que qualsevol pare o mare prefereix que els seus fill agafen un autobús per a eixir el dissabte a la nit abans que ficar-se dins d’un cotxe”, ha conclòs Joan Ribó.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,565FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià