Joan Ribó: «La fase de peatonalització de la plaça de l’Ajuntament començarà com més prompte millor, després vindrà la reurbanització»

Segons ha avançat «la fase de conversió en zona de vianants estarà guiada per una política de canvi en la mobilitat i de recuperació de l'espai públic amable i accessible, donant prioritat a les persones que caminen i al transport públic, mentre que la segona fase, la de reurbanització, seguirà les pautes marcades per la ciutadania, a partir del procés participatiu que s’ha d’encetar».

VALENCIA 2019-09-06 L’alcalde de València, Joan Ribó, es reunix amb familiars del cineasta Bigas Luna
PublicitatAVL

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat hui davant els mitjans de comunicació que «al més prompte possible començarà la fase de peatonalització de la plaça de l’Ajuntament, a la que seguirà la seua reurbanització».

«València ha de ser una capital moderna, i la mobilitat en estos moments passa per obrir espais a les persones que caminen, al transport públic, i a la mobilitat sostenible, com ara la bici», ha dit l’alcalde a preguntes dels periodistes, este matí.

PublicitatRovira  

Joan Ribó s’ha mostrat convençut que «la plaça de l’Ajuntament serà una plaça de transport públic i mobilitat, de caminar i de bicicleta al més prompte possible. Durant este mandat, en una data que anunciarem en el seu moment. Ho dic des de la profunda satisfacció i des de la importància que per a nosaltres té fer de València una ciutat de places per a passejar, i això implica una fusió d’aspectes urbanístics i aspectes de mobilitat en la qual estem avançant decididament».

L’alcalde de València ha recordat que la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament «està en els acords del Rialto», i ha reiterat la voluntat del govern municipal de «desenvolupar ja este projecte que té una dimensió urbanística, una altra participativa i una tercera en l’àmbit de la mobilitat que es concretaran prompte».

La regidoria de Mobilitat Sostenible s’encarrega de la nova planta viària que es configurarà en la primera fase, i que incorporarà els criteris que han de incloure els equips redactors dels projectes a concurs. Mentre que la regidoria de Participació Ciutadana s’encarregarà del procés ciutadà de consultes que ha de possibilitar l’execució del projecte final a càrrec de la regidoria de Desenvolupament i Renovació Urbana.