Joan Ribó, reelegit com a alcalde de València

El candidat de Compromís a l'Alcaldia de València ha sigut investit alcalde de la ciutat després de rebre 17 vots favorables

El candidat de Compromís a l’Alcaldia de València, Joan Ribó, ha sigut investit alcalde de la ciutat després de rebre 17 vots favorables de la seua coalició i del PSPV. En prometre el seu càrrec en el ple de constitució de la corporació local per al mandat 2019-2023, el que fins hui era alcalde en funcions, s’ha compromés a treballar “per l’objectiu fonamental que tots els valencians i valencianes gaudisquen de tots els drets humans”.

Ribó ha repetit el gest de guardar la vara de comandament per no representar la seua forma de governar, tal com va fer fa quatre anys quan va irrompre a València per a posar fi a quasi un quart de segle de govern del PP amb Rita Barberá al capdavant. Després d’un mandat de coalició amb el PSPV-PSOE, amb qui repetirà, i València en Comú, la marca que integrava a Podemos i que s’ha quedat sense representació, Ribó presumeix d’una ciutat “més sostenible, verda i neta” i d’haver reduït a la meitat el deute municipal.

Constitució de la corporació

Abans d’iniciar-se la sessió, els 33 edils que integren la corporació local han jurat i promés el càrrec i han ocupat els seus seients assignats. Compromís, amb deu regidors, s’ha situat en el mateix lloc que la legislatura anterior, a l’esquerra del saló de plens, i el PSPV-PSOE, amb set representants, darrere d’esta coalició. El centre de l’hemicicle l’ha ocupat de nou Ciudadanos, amb sis membres, mentre que el PP, amb huit representants, s’ha assegut en el mateix lloc que en el mandat passat, a la dreta de l’hemicicle. Vox, que entra per primera vegada en el consistori amb dos edils, s’ha situat darrere dels populars.

Una vegada ha quedat constituïda la corporació s’han registrat les candidatures a l’Alcaldia, que han sigut quatre: Joan Ribó, per Compromís; María José Català, pel PP; Fernando Giner, per Ciudadanos, i José Gosábez, per Vox. El PSPV no ha presentat a cap candidat perquè, tal com van acordar amb Compromís, el grup liderat per Sandra Gómez donaria suport a la investidura de Ribó.

En la votació, Joan Ribó s’ha imposat a la resta de candidats a l’alcaldia en rebre 17 vots de Compromís i el PSPV, davant dels huit vots obtinguts per María José Català, els sis de Fernando Giner i els dos de Vox.

ValenciàEspañol