“Joc de xiquetes”, de la valenciana Bullanga, Premi Max del Públic 2018

Mitjançant el format de teatre participatiu, la peça proposa "una dura reflexió" entorn de la "hiper-comunicació"

L’obra de la companyia valenciana Bullanga “Joc de xiquetes”, escrita i dirigida per Adrián Novella, ha obtingut el Premi Max del Públic 2018, que es concedeix per primera vegada en aquesta edició per afavorir la participació dels espectadors en l’elecció dels seus muntatges favorits.

Gairebé 5000 persones han votat pels seus espectacles favorits a través de la web dels Premis Max i de l’aplicació #VotaMax, i la guanyadora ha estat “Joc de xiquetes”, una obra basada en fets reals i que proposa la inclusió del públic en l’obra, explica en una nota la Fundació SGAE, organitzadora dels guardons.

“Vam obtenir dos candidatures -Millor Espectacle Revelació i Millor Autoria Revelació- en aquesta XXI edició dels Premis Max, però no aconseguim arribar a la final. Ens va fer bastant pena. Per això, que el públic haja apostat per una obra d’una companyia xicoteta i que apenes porta quatre anys en actiu com la nostra, ens va fer molta il·lusió”, explica en el comunicat Novella.

Escrita i dirigida per Novella i interpretada per Miquel Arnau, Resu Belmonte, Vicent Domingo, Gemma Taberner, Ariana Higón i Jorge Valle, l’obra és “una comèdia amarga per a públic adult” en el qual recreen una reunió de pares i mares en una escola mentre que el públic pot entrar i participar activament en aquest “joc de xiquetes i xiquets”.

Mitjançant aquest format de teatre participatiu, la peça proposa “una dura reflexió” entorn de la “hiper-comunicació”, en la qual els grups de WhatsApp de pares i mares dels col·legis són “bon exemple” de casos en els quals la “tergiversació de la realitat pot acabar provocant conseqüències fatals”.

“El nostre objectiu és mostrar com aquesta mala comunicació entre els uns i els altres pot acabar generant una protecció desmesurada dels pares als seus fills”, afegeix Novella sobre la peça, que es va estrenar en 2016 en el festival Russafa Escènica.

La companyia rebrà el guardó el pròxim 18 de juny en la gala de la XXI edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, en els quals es lliuraran el Max d’Honor -José Sanchis Sinisterra– i Max Aficionat o de Caràcter Social -Dansa Mobile-, així com les 19 categories a concurs. EFE