Johnson vol prohibir per llei una nova pròrroga del Brexit

El Govern del Regne Unit introduirà una esmena a la llei que asseurà les bases per al divorci amb la Unió Europea.

El Govern del Regne Unit introduirà una esmena a la llei que asseurà les bases per al divorci amb la Unió Europea en la qual prohibirà de forma expressa una nova pròrroga del Brexit, de tal forma que el país abandone el bloc comunitari el 31 de gener passe el que passe en les pròximes setmanes.

Fonts de Downing Street han recordat que el Partit Conservador i el primer ministre, Boris Johnson, ja van deixar clar en la campanya prèvia a les eleccions del 12 de desembre la seua promesa de “aconseguir el Brexit” en la data prevista, descartant per tant un quart ajornament.

“La nova llei de l’Acord de Retirada prohibirà en termes legals que el Govern puga pactar una extensió”, han advertit aquestes fonts, citades pel diari britànic ‘The Guardian’. El Govern preveu presentar aquest text davant la Cambra dels comuns divendres que ve.

El principal òrgan parlamentari, amb una composició que afavoreix els ‘tories’ –tenen majoria absoluta–, tira a caminar aquest dimarts amb la presa de possessió dels diputats vencedors dels recents comicis. El dijous, la reina Isabel II pronunciarà el discurs en què li esbossarà el full de ruta de l’Executiu per als pròxims anys.CatalanSpanish