Johnson ingressa en l’hospital pels seus símptomes de covid-19

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha sigut ingressat en un hospital com a mesura de "precaució" davant els "símptomes persistents" provocats per la Covid-19.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, ha sigut ingressat en un hospital com a mesura de “precaució” davant els “símptomes persistents” provocats per la Covid-19, va anunciar este diumenge un portaveu de Downing Sreet.

Johnson, de 55 anys, va informar que havia donat positiu pel nou coronavirus el passat dia 27 de març i ha romàs aïllat des de llavors en la seua residència oficial a Londres.

“Sota les recomanacions del seu metge, el primer ministre ha ingressat en un hospital perquè es realitzen proves”, va indicar el portaveu oficial del cap de Govern en un comunicat.

“Esta és una mesura de precaució, atés que el primer ministre continua tenint símptomes persistents de coronavirus deu dies després d’haver donat positiu”, agrega aqueixa nota.

Downing Street, que fins ara ha mantingut que Johnson havia desenvolupat “símptomes lleus”, subratlla que no es tracta d’un ingrés d'”emergència” i que el primer ministre mostra, entre altres símptomes “temperatura alta”.

El comunicat recalca a més que Johnson es manté a càrrec del Govern i en contacte amb els seus ministres i alts funcionaris.

“El primer ministre agraeix als treballadors del NHS (sistema de salut públic) el seu increïblement dur treball i urgeix als ciutadans a continuar complint les recomanacions del Govern de romandre a casa, protegir el NHS i salvar vides”, assenyala el comunicat de Downing Sreet.

La parella del primer ministre, Carrie Symonds, embarassada del primer fill de tots dos, ha informat per la seua part que ha passat una setmana en el llit amb símptomes compatibles amb el nou coronavirus, si bé no ha arribat a sotmetre’s a una prova diagnòstica.

Al Regne Unit s’han registrat fins ara 4.903 morts per COVID-19, després d’un augment de 621 víctimes mortals comunicat este diumenge, i els contagis totals confirmats són 47.806, després de 195.524 test realitzats.

CatalanSpanish