Intervingudes 378.158 joies falses a Manises

En el registre de la nau que es va perllongar durant 15 hores, s'ha localitzat part del material en una sala d'exposició per a la venda, que estava tapat per mocadors i altres peces de bijuteria “legals”, i així evitar que poguera veure's a primera vista.

Agents de la Policia Nacional han detingut a Manises a l’administradora d’una empresa i han confiscat més de 378.158 peces de bijuteria falsificades valorades en 22 milions d’euros. Durant el registre que es va perllongar durant més de 15 hores, s’ha localitzat i intervingut una màquina d’estampació i sublimació.

La recerca es va iniciar en tenir coneixement els policies que en un establiment de la localitat valenciana de Manises, s’estaria comercialitzant peces de bijuteria fina que imitarien dissenys i marques de reconegut prestigi podent vulnerar els drets de propietat industrial.

Durant les recerques, els agents van esbrinar que efectivament en eixe establiment es venien entre altres efectes, peces de bijuteria fina tals com a pendents, penjolls, polseres, rellotges que imitaven a les marques de reconegut prestigi, vulnerant així els drets de propietat industrial reconeguts a estes. Els agents van comprovar durant la inspecció de l’establiment, que va durar més de 15 hores, que parteix del material presumptament fals que hi havia en la sala d’exposició per a la venda, estava tapat per mocadors i altres peces de bijuteria “legals”, i així evitar que poguera veure’s a primera vista.

Durant el registre es va localitzar a més una zona dins de l’establiment que semblava estar preparada per a confeccionar polseres i altres peces de bijuteria, localitzant diferents granadures, fornitures, eines i fins a una màquina d’estampació i sublimació, utilitzada per a la col·locació dels símbols distintius de les diferents marques.

Com a conseqüència de les recerques i els registres s’han intervingut 378.158 peces de bijuteria, valorades en 22 milions d’euros, i s’ha detingut a una dona de 49 anys, d’origen xinés, com a presumpta autora d’un delicte contra la propietat industrial.

Publicitat