30.8 C
Valencia

Jorge Díez: “les polítiques ambientals tindran una planificació minuciosa”

El regidor d'Infraestructures, Jorge Díez respon a Compromís per les acusacions de bloqueig a la declaració de Paratge Natural.

- Publicitat -AVL

Des de la regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat, Medi ambient, Platges, Serveis Públics i Cultura, el regidor Jorge Díez, ha redactat un comunicat per a respondre a la formació Compromís. En esta declaració, Díez ha assegurat que “les polítiques mediambientals del Partit Popular de Santa Pola seguiran una planificació minuciosa, que ens permeten de debò atendre els problemes del nostre municipi i optimitzar els recursos disponibles en matèria mediambiental”, també ha titllat les polítiques realitzades per Comprimís durant l’anterior legislatura d'”embolic” i ha manifestat que la formació política creu que “la política ambiental és simplement realitzar campanyes i traure titulars”.

Díez ha volgut destacar la integració de la regidoria en un projecte comú d’Infraestructures, Serveis Públics, Platges i Cultura, i que això farà que les polítiques mediambientals “vagen a veure’s molt beneficiades econòmicament de la resta de partides pressupostàries”.

“LA REGIDORIA D’INFRAESTRUCTURES I ACCESSIBILITAT, MEDI AMBIENT, PLATGES, SERVEIS PÚBLICS I CULTURA HA COL·LABORAT EN LA REALITZACIÓ DE NOMBROSES ACCIONS DE CONSCIENCIACIÓ AMBIENTAL EN MATÈRIA DE PROTECCIÓ DELS NOSTRES MARS”


Respecte a la declaració del Paratge Natural Municipal, Díez ha aclarit que: “La situació de la declaració és la següent: A la fi de novembre de 2019 l’Ajuntament rep una notificació de la Conselleria de Medi ambient sol·licitant que es remeta un Estudi de Paisatge per a continuar tramitant l’expedient. Estem parlant que a la fi de febrer hauran passat només tres mesos des de la sol·licitud, tenint en compte que els mateixos tècnics que han de confeccionar l’estudi es troben ocupats coordinant les reparacions de la DANA de setembre i realitzant les valoracions dels danys de Gloria”. També a afegit que “la Regidoria de Medi ambient vol assegurar-se que el document elaborat siga de qualitat i conforme a les necessitats del nostre municipi i a la voluntat dels seus habitants.”.

Un altre dels aspectes que ha tractat Díez és l’educació mediambiental, àmbit en el qual assegura que “l’Ajuntament ha canviat i ampliat el plantejament d’esta educació” i que “la Regidoria d’Infraestructures i Accessibilitat, Medi ambient, Platges, Serveis Públics i Cultura ha col·laborat en la realització de nombroses accions de conscienciació ambiental en matèria de protecció de les nostres mars”, enumerant les mateixes:

• Exposició Posidònia i Canvi Climàtic, cedida per l’Institut d’Ecologia Litoral del qual som patrons, al Parc Natural de les Salinas (8/12/2019).
• Quiosquets per una platja neta (Ajuntament en col·laboració amb Quiosquets).
• Recicla amb els Cinc Sentits (Generalitat Valenciana).
• Taller d’Escultures d’Arena i conscienciació sobre la Fauna Marina (Iniciativa particular i Ajuntament).
• Jornades de Conscienciació i Retirada de Plàstics a les platges (Ajuntament de Santa Pola).
• Campanya de sensibilització: Tortugues Marines del Mediterrani.
• Multitud de neteja de platges urbanes i naturals organitzades per l’associació Nasinba en col·laboració amb Ajuntament i Urbaser.

També ha aclarit com serà l’estratègia mediambiental per al següent any, que en paraules de Díez “es definirà en una taula que aglutine als organismes i associacions amb responsabilitat mediambiental, per a unificar esforços i dur a terme un projecte integral de conscienciació”, encara que sí que ha avançat les següents:

• Campanya de reducció de consum de plàstics, començant per les instal·lacions municipals.
• Jornades neteja amb el model d’Estratègies Marines del Ministeri.
• Efectes del canvi climàtic en l’hàbitat esculls a la regió Llevantí-Balear.
• Campanyes mediàtiques sobre conscienciació en Infraestructura Verda i importància d’espais verds en els nuclis urbans.
• Campanyes mediàtiques sobre conscienciació d’abocaments i contaminació de la xarxa de clavegueram.
• Campanyes de conscienciació sobre el valor de la nit i el perjudici de la contaminació lumínica.

Encara que Díez ha donat pes a les polítiques de conscienciació i educació, ha insistit que les polítiques de la regidoria “no es limitaran a la divulgació, sinó a l’acció efectiva i la cerca de solucions sostenibles a multitud de problemes: conductivitat de l’aigua abocada a la depuradora, reutilització de materials de construcció, problemes de drenatge en Gran Alacant i Gran Platja, Platja Llisa i Tamarit, problemes de contaminació de Platja Llisa, falta d’espais verds en el centre urbà, eliminació de danys per arrels sense eliminar els arbres… i un llarg reguitzell de problemes mediambientals que Compromís sembla oblidar”.

Díez ha finalitzat la declaració dient que “Compromís sembla voler enganyar a la ciutadania amb tòpics, falses notícies i crispació; sembla voler enarborar la bandera de la protecció del medi ambient, però es queden en “Ecologistes no practicants”, dels quals creen, però no fan” i que “La Regidoria de Medi ambient té el defecte de no dedicar temps en les xarxes socials i buscar titulars cridaners, i pel que sembla això confon als senyors de Compromís.”

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià