Detingut el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez

La Policia Nacional deté al president de la Corporació per irregularitats en la contractació de directius de Divalterra. El Jutjat investiga delictes de prevaricació i malversació de cabals públics.

El Jutjat d’Instrucció número 9 de València ha coordinat avui una operació contra la corrupció en la qual ha sigut detingut el president de la Diputació Provincial i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i altres dues persones.

La causa es va obrir per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics al maig 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S’investiguen irregularitats en la contractació de personal d’alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

Les diligències estan secretes.

En el marc de l’anomenada “operació Alquería”, agents de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) han practicat avui registres en la Diputació de València, en les dues seus de les quals disposa l’Ajuntament d’Ontinyent, i en la seu social de Divalterra (antiga Imelsa).

El magistrat instructor ha autoritzat també l’entrada i registre en diversos habitatges particulars: la del president de la Diputació i les d’altres investigats. En el dispositiu, que s’ha activat a les 07.30 del matí amb registres simultanis en les diferents seus i habitatges, han participat, a més dels agents de la UDEF central desplaçats des de Madrid, efectius de la Unitat Central de Ciberdelincuencia i de la Prefectura Superior de València.

Publicitat