19.4 C
Valencia

Jorge Rodríguez dóna a conèixer l’estructura d’un nou Govern “que treballarà per respondre a la confiança dipositada per Ontinyent”

Es comptarà amb 6 grans àrees de coordinació de les delegacions i es donarà major pes específic a aspectes com la igualtat o la sostenibilitat.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha fet públic en roda de premsa quina va a ser l’estructura política que va a tenir el nou Govern Municipal de la ciutat.

Un nou govern “que treballarà per respondre a la confiança dipositada per Ontinyent. Som 17 regidores i regidors gràcies a eixa confiança, tenim molt per davant per a fer i la ferma voluntat de no fallar”, destacava l’alcalde. Un govern “que és un reflexe de la societat ontinyentina, incloent una combinació de persones de totes les edats, unes amb experiència a l’Ajuntament i altra nova que ens aportarà noves formes de treballar” assenyalava.

- Publicitat -

En l’estructura política es mantindrà el mateix sistema d’àrees existent de la legislatura que ara acaba, amb un repartiment de funcions que persegueix una gestió molt coordinada de les diferents delegacions. Jorge Rodríguez explicava que “des del mateix moment en què el 66% dels votants ens van donar la seua confiança ens vam posar a treballar per tenir una estructura com aquesta, coherent amb el nostre programa electoral”, avançava.

Entre les novetats es troba la creació d’una nova àrea: Igualtat i Govern Obert, que coordinarà Natalia Enguix, i amb la qual “volem afavorir una igualtat transversal de veritat, i que aquesta estiga present en la gestió d’aspectes transversals com la gestió de Personal, Hisenda, Organització i Modernització, que gestionarà directament la propia Enguix”. Dins d’aquesta àrea, Pepe Gandia serà regidor de Policia Local, Protecció Civil i Bombers; i Virtudes González assumirà les delegacions de Participació Ciutadana i Transparència.

- Publicitat -

Altra gran àrea serà la de Territori i Serveis Municipals, coordinada per Joan Sanchis, qui asumirà la gestió directa d’Urbanisme i Patrimoni. Dins d’aquesta àrea, Inma Ibáñez serà la regidora de Transport Públic i Educació Vial; i Manuel Cuesta repetirà com a regidor de Serveis Municipals, que integra Neteja, Parcs i Jardins, Camins Rurals, Manteniment d’edificis municipals; Aigua i Clavegueram.

La tercera gran àrea serà la de Política Econòmica, Sostenibilitat i Projectes Europeus, coordinada per Sayo Gandia, qui a més assumirà la gestió directa de l’àrea de Sostenibilitat i Turisme, que engloba Memòria Històrica, Turisme, medi Ambient, Agricultura i Recollida, gestió i tractament del fem. Jorge Rodríguez explicava que En aquest cas “hem volgut que la Sostenibilitat deixe d’estar adherida al territori i tinga entitat pròpia. Si la sostenibilitat ha de ser transversal també l’economia ha de ser sostenible”, assenyalava. Dins d’aquesta àrea, Pablo Úbeda serà regidor delegat de Promoció Econòmica, Innovació i Relacions amb la Unió Europea, incloent comerç. “Complir amb els compromisos de l’EDUSI va a ser molt important per poder aprofitar els 5 milions d’euros que vam obtindre de la UE i materialitzar-los”, apuntava Jorge Rodríguez.

- Publicitat -

En la quarta àrea, Cultura, s’estrena Àlex Borrell com a coordinador, mantenint la gestió directa de les activitats culturals. En esta àrea, Ferran Gandia gestionarà Biblioteca, Museus i Casa de Cultura, incloent el Servei de Publicacions; i Àngels Muñoz serà regidora de Fira, Festes i Tradicions, “mantenint l’impuls a la Fira que vam donar amb el 600 aniversari per seguir projectant-la al futur”, explicava l’alcalde.

La cinquena gran àrea serà la de Política per a les Persones, coordinada per una de les cares noves, Paula Soler, qui gestionarà de manera directa els Serveis Socials incloent l’acció comunitària. En esta àrea, Katty Ushiña gestionarà Infància, Adolescència i Cooperació, incloent Espais Familiars; i Rafa Sanchis serà regidor de Majors Actius i Promoció de l’Autonomia, incloent la gestió dels nous programes contra la soledat: Jorge Rodríguez posava de relleu que “els majors es mereixen tota l’atenció de la societat, i si en Majors Actius seguirem atenent als qui poden dur una vida més activa, amb els nous programes volem arribar també a les persones que no poden estar tan actives per les seues dificultats”, explicava.

Finalment, es comptarà amb una sisena àrea dedicada a Educació, Esports i Joventut que coordinarà Óscar Borrell, qui assumirà la gestió directa d’Educació i Esports, mentre que Joventut serà gestionada per altre dels nous regidors, Jordi Valles. L’alcalde destacava que “la gestió d’educació va a tenir un pes important en esta legislatura, ja que l’Ajuntament ha de gestionar els més de 20 milions del Pla Edificant per a adaptar els nostres centres educatius al segle XXI”, destacava. Quant a les regidories oferides per l’alcalde a la resta de partits, cal recordar que el PP ha acceptat Cementeri i Enllumenat, incloses dins Territori i Serveis Municipals, i la proposta de delegacions a Compromís està pendent d’una segona reunió.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Borriana_Calistenia 9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

13,018FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Vila-real encara la segona ona de la pandèmia amb prop de 800 denúncies des de març

L'Ajuntament de Vila-real encara el nou estat d'alarma i les restriccions de la segona ona de la pandèmia amb l'experiència del paper “clau” que tant Policia Local com Protecció Civil han exercit des del 14 de març en la lluita contra la covid-19.

La Sanitat valenciana passa la barrera de les 1000 persones ingressades a hospitals per coronavirus

La Comunitat Valenciana ha registrat 356 confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens.

Alcalà-Alcossebre contractarà tres persones desocupades per a treballs de prevenció de la COVID-19

Dins del programa ECOVID que promou la contractació de persones de més de 30 anys, en situació de desocupació a conseqüència de la COVID-19, que desenvolupa la Generalitat Valenciana en col·laboració amb els Ajuntaments

Puig demana un gran pla europeu per al ‘rescat’ de la joventut

El president planteja traslladar al conjunt de la UE el Pla Ariadna de la Comunitat per a ajudar els i les joves a eixir del "laberint" en el qual es troben per pertànyer a una generació "atrapada entre dos crisis"

Alfafar rep l’exposició de Creu Roja “El baül de l’ajuda humanitària”

L'exposició estarà disponible en el Centre d'Informació juvenil des del dilluns 26 d'octubre durant dos setmanes.
- Advertisement -

: Valencià