Jorge Rodríguez: “L’agenda del Govern del Botànic seguirà avant amb l’ajuda dels PGE o sense ella”

Jorge Rodríguez, portaveu del PSPV-PSOE, i Herick Campos, coordinador de pressupostos dels Diputats i Senadors del PSPV, han realitzat una valoració dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) tant en inversions com en polítiques socials i econòmiques.

El portaveu del PSPV-PSOE, Jorge Rodríguez, ha assegurat que l’agenda del Govern del Botànic seguirà avant “amb l’ajuda del Govern d’Espanya o sense ella”. Rodríguez ha afirmat que els PGE evidencien que al PP li és indiferent la Comunitat Valenciana. Per a Rodríguez: “El PP no té gens d’interès en què els valencians i valencianes creixem i aconseguim les majors cotes de benestar”.

PublicitatTroballengua  

El president de la Diputació de València ha proposat deixar de costat la lluita partidista: “És veritat que podríem aconseguir més finançament si el PP i Ciutadans, en lloc de defensar les seues butaques i interessos partidistes, comencessen a defensar els interessos dels valencians i valencianes i s’assegueren amb el PSPV-PSOE per pactar les esmenes als PGE“.

Jorge Rodríguez ha lamentat que el Govern d’Espanya no es planteja cap mesura per millorar la inversió a la Comunitat Valenciana. “D’aquesta forma- ha conclòs- s’aprofundeix en la infrafinançació, la qual cosa provoca que –cada dia- perdem oportunitats”.

Per la seua banda, Herick Campos s’ha expressat en el mateix sentit que Rodríguez i ha demanat al PPCV que no canvie càrrecs per silenci i recolze les esmenes socialistes o se sent a dialogar amb altres grups per corregir la triple discriminació que sofreix la Comunitat Valenciana.

Campos ha assegurat que aquesta triple marginació es basa en una insuficient inversió per habitant, en què no s’executa el que anuncien els PGE ni tampoc contemplen una reforma del sistema de finançament autonòmic. Segons Campos: “Seguim infrafinançats. Els PGE no inclouen la inversió indirecta que suposen els convenis i transferències als Ajuntaments, Diputacions i Generalitat”.

Herick Campos ha denunciat que els Pressupostos Generals de 2018 eleven el dèficit d’inversions des que governa el PP a 2.267 milions d’euros: “Si sumim el que s’hauria d’haver pressupostat en funció de la població, ja que som el 10,61% de la població d’Espanya, i en els últims anys hem rebut entorn del 6% del pressupostat per a inversions”. Campos ha acusat al PP i al PPCV de faltar a la veritat quan atribueixen aquest dèficit d’inversió a la crisi, ja que la inversió per habitant demostra que no és que no hi haja diners per a inversió, sinó que no hi ha per a inversions a la Comunitat.

Campos ha comparat aquesta situació amb el PP amb el qual van anar els quatre últims anys de govern del PSOE que, malgrat estar en plena crisi, es van invertir 8.365 milions d’euros entre 2008 i 2011 per acabar l’AVE a València i el 95% de l’AVE a Alacant; l’ampliació de l’aeroport de València i el nou aeroport d’Alacant; l’A7 entre Alacant i Xàtiva per les comarques centrals; el transvasament Xúquer – Vinalopó; les dessaladores i la modernització de regadius. Campos ha afegit que això succeïa així “perquè amb el PSOE es pressupostava arribant qüasi al 10% de la inversió total i s’executava. Amb el PP es pressuposta molt menys i no s’executa”.

Finalment, Campos ha anunciat esmenes concretes per intentar avançar un any el termini d’execució de les obres que ja estan en marxa, i unes altres per accelerar els processos de licitació incrementant les partides perquè en 2018 es concloguen tots els informes i estudis per començar noves obres en 2019. I és que, segons Campos, el Ministre de Foment i Rajoy vénen a la Comunitat a anunciar milers de milions d’euros, però no hi ha ni estudis, ni projectes, ni diners per fer-los, com per exemple en totes les obres de rodalies recentment anunciades pel ministre a València.

PublicitatDesdejuna amb Actualitat Valenciana