Jorge Rodríguez: “Podem haver clavat la pota, però mai la mà”

El president de la Diputació de València anuncia la seua dimensió convençut de la seua innocència

Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez, expresident de la Diputació de València | Gabinet de prensa de la Diputació

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat hui que deixa la presidència de la corporació provincial i la seua acta com a diputat, però que continuarà com a alcalde de la localitat valenciana d’Ontinyent.

Esta decisió ha sigut anunciada en una roda de premsa en la Diputació, on ha sigut rebut entre aplaudiments pels seus companys. Allí, Rodríguez ha comunicat els motius que li han portat a prendre aquesta decisió, després d’haver sigut detingut en el marc de l’Operació Alqueria per irregularitats en la contractació de personal de Divalterra. “Durant aquests 3 anys ens podem haver equivocat i podem haver ficat la plata, però mai la mà. No som lladres”, ha destacat l’expresident.

Rodríguez ha recordat els seus anys al capdavant de la Diputació, indicant que està convençut de la seua “innocència”, però que presenta la seua dimissió per a “no danyar a la institució”. També ha recalcat que “l’exercici de la política ha d’anar sempre lligat a l’ètica”, i encara que es pense que “el llistó de l’ètica està molt alt”, Rodríguez ha assegurat que així és com actuen els socialistes. “No vaig a permetre que s’use açò per a danyar al que jo tant vull”, ha comentat.

Així mateix, ha assenyalat que està “orgullós de deixar la corporació en molt bones mans”, fent referència a Toni Gaspar, que serà qui ara ocuparà el seu lloc al capdavant de la Diputació, i ha agraït al seu equip la seua dedicació durant aquests anys.

Jorge Rodríguez ha comparegut sense admetre preguntes, assenyalant a l’inici que el sumari encara és secret. Durant la seua intervenció ha sigut abrigallat pel seu equip i per diversos alcaldes socialistes.

La decisió de Rodríguez es produeix després de reunir-se aquest cap de setmana amb el secretari general del PSPV, Ximo Puig; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i la directora general d’Habitatge i secretària general de la formació a Ontinyent, Rebeca Torró, on es va acordar la necessitat que Rodríguez donara “un pas al costat” per a “no perjudicar al partit” i perquè poguera “centrar-se en la seua defensa“.

 

Publicitat