Segueix al minut el transcurs de la jornada electoral en Actualitat Valenciana

No te pergues cap detall d'una jornada electoral 'històrica'.

22:33. Joan Baldoví: “Els socialistes han anat cap abaix, enhorabona al senyor Pedro Sánchez perquè l’extrema dreta, els intolerants, l’Espanya negra, torna amb més força”.

21.44 Jorge Buxade (VOX) “L’Espanya silenciada es posa en peu per a defensar els seus drets i la igualtat entre tots els espanyols”.

PublicitatAVL

Discussió en dos col·legis electorals

Ha sigut necessària la intervenció de la policia en el col·legi CEIP Enric Soler i Godes de Castelló, per una discussió verbal entre el president de la mesa i un interventor.

A més, en un col·legi electoral de Cullera, també s’ha produït una discussió entre apoderats de distintius partits.

En cap d’ells s’ha hagut d’interrompre la votació.

20.46 Eleccions generals 2019 | José Manuel Villegas, secretari general i director de campanya de Ciudadanos: “Esperem que el resultat siga millor del dels sondejos”.

20.37. García Egea (PP): “No defraudarem als nostres votants i respectarem els resultats. Espanya SUMA sempre ha estat present en les nostres paperetes. Sánchez hauria de pensar a anar-se”.

20:23 Jorge Buxadé (Vox) el primer a comparéixer en la seu del partit a Madrid: “No podem dir més que estem convençuts que el procés electoral i el resultat de les eleccions servirà per a consolidar esta alternativa patriòtica dels espanyols”.

20.00 hora peninsular, tanquen els col·legis electorals ací, recordeu que mancada una hora perquè tanquen en canàries.

19.55 ¡5 minuts perquè es tanquen els col·legis electorals i coneguem els sondejos d’este 10N!

19:50 El líder del PP i candidat a la Presidència del Govern, Pablo Casado, ha arribat poc abans de les 19.00 hores a la seu nacional del PP, en el madrileny carrer Gènova, per a seguir amb el secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el seu equip més pròxim el recompte electoral de les generals d’este diumenge, segons han informat fonts de la formació.

19:45 La participació a Tarragona ha baixat fins al 57,77%, 4,58 punts menys que a l’abril, sent la província catalana amb el major descens respecte a les eleccions del 28-A.

19:40 VOX ha vetat l’accés a periodistes de pressa al seu acte central. El partit d’extrema dreta incompleix així l’ordre de la Junta Electoral Central.

19:40 Pablo Casado ja es troba en la seu del PP de Madrid, al carrer de Gènova, per a seguir la nit electoral amb el seu equip i conéixer els primers sondejos a partir de les 20h.


Un col·legi tancarà més tard perquè al president li ha menjat el DNI un gos

Orense, una mesa electoral tancarà 20 minuts més tard, és a dir a les 20.20, perquè el president d’una taula s’ha personat sense documentació al·ludint que se l’havia menjada un gos.

La singular anècdota va tindre lloc en un col·legi situat en el barri d’O Couto, passades les 8.30 del matí, la qual cosa ha provocat que l’horari de votació s’amplie fins a les 20.20 hores.

La taula finalment es va poder completar amb la segona substituta i els vocals, després de registrar “una incidència en la constitució de taula”.

18.07 La vicepresidenta de les Corts Maria José Salvador ha depositat el seu vot fa uns minuts.

17.50 El candidat de Ciudadanos, Toni Woodward ha depositat el seu vot acompanyat de Pelayín a Dénia.

________________________________________________________________________

17.48. Isabel López Galera, alcaldessa de Xixona ha votat “amb les mateixes ganes que fa mesos i espere que, com tots, la pròxima siga dins de 4 anys.”

________________________________________________________________________

17.48. Juan Ramón Adsuara, president de la gestora del PP de València ha votat passades les 16 h a Alfafar, el municipi d’on és alcalde.

________________________________________________________________________
17.46. La secretaria general del Bloc, Àgueda Micó, vota “Com sempre, amb un somriure en la boca i un altre en la papereta de votació exercisc el meu dret de vot, un vot útil per a les feministes, les ecologistes, les valencianistes, les persones que volem cuidar de la resta de persones i que volem les mateixes oportunitats per a totes i tots”.


17:44 Alenjandro Marin Buck, regidor de Ciudadanos a l’Ajuntament de Castelló, s’ha fet esperar, però ja ha depositat el seu vot en el seu col·legi electoral.

_______________________________________________________________________

17:15 Un apoderat atés a Orpesa per un possible accident vascular

A les 17.15 hores, s’ha sol·licitat la intervenció del CICU per a assistir a un home que estava d’apoderat en un col·legi electoral, pel que sembla membre d’una taula d’un col·legi electoral d’Orpesa, després de sentir-se indisposat i patir convulsions.

Fins al lloc s’ha desplaçat un metge d’Atenció Primària i una unitat del SAMU.

Els serveis mèdics han assistit a l’home de 65 anys per un possible accident vascular. Després d’aconseguir estabilitzar-li mitjançant la realització de diverses maniobres, ha sigut traslladat a l’Hospital General Universitari de Castelló amb pronòstic reservat.


13:45 Una dona ha sigut acusada de la presumpta comissió d’un delicte electoral a Melilla en ser sorpresa en possessió de més de 30 vots per correu, dels quals alguns se sospiten pertanyen a la saca robada a una funcionària de Correus en el barri de les Palmeres, amb la intenció de beneficiar a una opció política, el nom de la qual no ha transcendit, a canvi de diners.


13:34 La Junta Electoral Central declara vàlides les paperetes amb “Eleccions Generals Novembre 19”. La Junta Electoral Central ha declarat que són vàlides tant les paperetes electorals en les quals en l’encapçalament s’indique “Eleccions a les Corts Generals Novembre 2019” com aquelles en les quals conste “Eleccions a Corts Generals Novembre 19” o “Eleccions Generals Novembre 19”. Així ho ha posat de manifest la Junta en un escrit en el qual considera que esta mesura “s’ajusta al criteri unificador fixat per la Junta Electoral Central en el seu Acord de 6 de novembre de 2019”.


13.33 Mor una dona després de desmaiar-se en un col·legi electoral de Vélez de Benaudalla quan anava a votar. Una dona d’avançada edat ha mort després de desmaiar-se este diumenge en un col·legi electoral situat en el CEIP Madrigal i Padial de la localitat granadina de Vélez de Benaudalla quan anava a exercir el seu dret al vot. Fonts de la Delegació del Govern a Andalusia han informat que els fets han ocorregut sobre les 10.30 hores.


13.32 Santiago Abascal ja ha votat en el seu col·legi electoral. “Hui tots els espanyols, sense distinció, exercim junts la sobirania nacional i espere que continuem sent els amos del nostre futur. Esperem que el resultat de les eleccions servisquen per a continuar defensant la unitat d’Espanya i la concòrdia entre els espanyols. Vull agrair i donar suport a la Guàrdia Civil i Policia Nacional desplaçada a Catalunya per a garantir el dret a exercir el vot”, ha afirmat davant els mitjans.


13.29 Els vots per correu entregats en les taules electorals d’este 10N en la Comunitat Valenciana són 79.500, enfront dels 177.977 registrats en els anteriors comicis del mes d’abril. Estes xifres es tradueixen en una reducció del 53,3 per cent.


13:25 L’alcalde de l’Alcora, Samuel Falomir, ha anat vestit a votar amb roba medieval. En la localitat se celebra la fira medieval Al-qura.


13:11 Dámaso Aparicio, president del PP d’Orihuela també acaba d’exercir el dret al vot.


13:15 L’alcaldessa de Borriana Maria Josep Safont ha votat en el funcional del grau, acompanyat del seu marit.


13:10 Antonio Puerto, alcalde d’Aspe, ha votat fa uns minuts.


12:45 Toni Francés, alcalde d’Alcoi, va a votar acompanyat pel seu fill.


12:40 María Teresa Pérez, que havia votat prèviament per correu, ha acompanyat als seus pares al col·legi electoral a Petrer i després ha visitat a apoderats a Alacant. També ha acompanyat a votar al regidor de Unides Podem a Alacant, Xavier López.


12:40 El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha exercit el seu dret al vot a primera hora del matí en el seu col·legi electoral de Morella, on ha realitzat una crida a la participació.

“Hui, més que mai, hem de votar. Hem de votar per a mirar avant, per a no tornar arrere, per a consolidar els drets de la ciutadania, per a millorar el nostre Estat de Benestar, per a aprofundir en l’Estat de les autonomies i per a garantir que la llibertat i la igualtat siguen les referències d’esta societat per sempre”, ha assenyalat.

Ximo Puig ha afegit que el vot “és el que ha fet avançar a la societat, la qual cosa ens va traure de la involució i ens va portar la democràcia”, per la qual cosa ha destacat: “mai hem de deixar de votar”.


12:36 Maria José Catalá vota a València “Perquè el nostre país necessita un govern seriós i responsable, que afronte els problemes de cara, que treballe per i per a tots”.


12:35 El president provincial del PPCS, Miguel Barrachina, ha votat este matí en l’edifici la Glorieta i ha assegurat que “encara que ningú volíem repetir les eleccions, estem una altra vegada anomenats a les urnes i tenim l’oportunitat de desbloquejar Espanya”.

El líder provincial ha animat al vot en uns comicis “que són determinants per al futur de la província de Castelló”.


12:25 El senador Carles Mulet també ha acudit a votar en el seu col·legi de Cabanes.


12.25 Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat escapolit a Bèlgica, ha penjat en missatge en les xarxes socials amb motiu de les eleccions generals del 10-N i en suport als colpistes condemnats per l’1-O en el Tribunal Suprem: “Hui sou tots vosaltres el Tribunal Suprem de la democràcia. Sentencieu i allibereu allò que uns altres condemnen injustament. Què la sentència s’entenga en tots llocs!”.


12.25 Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació en funcions, ha acudit a votar al col·legi públic Port de Xàbia (Alacant). “Demane un últim esforç als ciutadans perquè puguem tindre un govern fort, estable i amb la majoria suficient per a fer les reformes necessàries”, ha destacat Duque en declaracions als mitjans.


12.23 José Martí, president de la Diputació de Castelló, ha votat hui en el seu col·legi electoral de Suera.


12.20 A la ciutat d’Alacant, una taula electoral del Centre Cultural Les Cigarreras està presidida per un invident. César Puente, després de ser autoritzat per la Junta Electoral de Zona d’Alacant com a persona cega total, assisteix a la sessió electoral amb el seu acompanyant, que li recolzarà en aquelles tasques on tinga algun problema a realitzar, i amb Vilka, la seua gossa de la Fundació ONCE. Puente és diplomat universitari, amb el títol actual equivalent de mestre d’educació primària, segons ha explicat.


12.19 En un col·legi electoral de la província d’Alacant han aparegut paperetes del Senat de Múrcia. La presidenta de la taula ha confirmat que el material havia sigut revisat, per la qual cosa les forces i cossos de seguretat estan investigant l’incident.


12.19 En el col·legi CEIP Enric Soler I Godes (Castelló), un president de mesa electoral s’ha constituït en una altra taula, una confusió que s’ha resolt i finalment s’ha pogut constituir la taula de manera correcta. No obstant això, a causa del retard que ha causat este incident, la votació es prolongarà fins a les 20.13 hores.


12:15 El alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha votat en el Mercat Central.


12:15 Sandra Julià anima a tots els castellonencs “a participar de la festa de la democràcia malgrat el cansament”.


12.14 La candidata al Senat pel Partit Popular, Salomé Pradas, ha exercit este matí el seu dret al vot en el col·legi Carles Salvador de Castelló. “Hui, units, gana Espanya. Enfront del bloqueig, mereixem un país que garantisca el futur i les oportunitats, el creixement que només el projecte del PP assegura”.


12.13 Juanfran Pérez Llorca, alcalde de Finestrat, fa una crida als 3.300 veïns convocats hui a les urnes a Finestrat perquè voten massivament i aconseguir un govern estable a Espanya.


12:13 Jornada electoral i festiva a l’Alfàs, per això Arques ha fet una doble crida a la participació, tant a les urnes com als actes programats en el dia més gran de les Festes del Jubileu, “perquè tots dos resultats ens afecten”.


12:11 Joan Baldoví, candidat de Més Compromís per València, ha votat fa uns minuts.


12:06 Fernando Giner, portaveu de Ciutadans a València ha votat “Desitjant que la jornada del 10N transcórrega dins de la normalitat democràtica que Espanya mereix.”


12:03 Carmina Ballester, alcaldessa d’Onda, vota en la seua localitat.


12.00 Marisa Saavedra ha votat en el Col·legi públic Cervantes Dualde de Betxí.


11.48 Sandra Gómez, tinent d’alcalde de València acaba de votar.


11.42 El Rei Felip VI i la Reina Letizia viatgen este dilluns a Cuba després de les eleccions generals del 10N. És la primera vegada que un Cap de l’Estat acudeix de manera oficial a l’illa, i es farà en plena ressaca electoral.


11:41 Perquè la jornada electoral transcórrega amb total normalitat i garantir la seguretat ciutadana hui 45.000 guàrdies civils prestaran servei en tota Espanya.


11:40 La Consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, vota en el seu centre electoral d’Elx.


11:39 Dolors Gimeno, diputada en la Diputació de València vota en el seu col·legi de Catarroja.


11:38 L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, vota en un centre de la localitat acompanyada pels seus apoderats.


11:36 Torra ha votat en una taula on la filla n’és la presidenta. L’altra filla del president ha deixat a la germana unes galetes per fer-li més amena la jornada.


11.34 Adrián Sorribes, regidor del PSPV de Nules vota “en defensa de la classe treballadora, de les dones, de la llibertat d’expressió i de la defensa de la democràcia.”


11:22 El Director General d’Infraestructures Educatives, Víctor García i Tomàs, vota en el seu col·legi electoral de l’Alcora.


11.21 La diputada autonòmica i presidenta provincial de Vox Alacant també ha exercit el seu dret al vot.


11:20 Stephane Soriano, regidor de Benaguasil vota en el seu municipi.


11.12 El prior de la Valle de los Caídos, Santiago Pedrera, ha votat a primera hora del matí en un col·legi de Sant Lorenzo de l’Escorial acompanyat d’una desena de monjos benedictins.


11:11 Ignasi Candela ja ha exercit el seu dret a vot “Ja hem votat per desbloquejar el país, per un govern progressista que rescate persones. He votat a ⁦Més Compromís⁩ – Más País. Hem d’anar a votar malgrat la decepció, frustració i cabreig. Ens juguem el futur.”


11:00 El sotssecretari d’Organització del Partit Popular, Javier Maroto, ha acudit este matí a les nou i mitja a votar a l’únic col·legi electoral de Sotosalbos (Segòvia) i finalment ha marxat sense exercir el seu dret.


11:00 Alguns fins i tot acudeixen a votar amb banderes.


10:58 Malgrat els temors, a Catalunya s’està celebrant una jornada electoral sense incidents.


10:57 El president de la Diputació d’Alacant Carlos Mazón també s’ha acostat ja a votar.


10:55 El president del PP de la província d’Alacant i alcalde de Torrevieja, Eduardo Dolón, ha votat “pel desbloqueig”.


10:53 Jose Manuel Prieto Prat, tinent d’alcalde de Gandia, ha votat “amb la convicció que farem, entre tots, l’Espanya que volem i mereixem. Amb un Govern fort que respecte la pluralitat, aborde els reptes i treballe per un país millor encara.”


10:52 Héctor Troyano, alcalde de Vilamarxant ha votat fa uns minuts en el col·legi electoral de la seua localitat.


10.48 Íñigo Errejón ha acudit a votar al Col·legi Santa Teresa de Jesús a Madrid amb motiu d’estes eleccions generals del 10-N.


10:47 Gabriel Rufián, portaveu d’ERC en el Congrés, després d’haver votat en el seu col·legi electoral a Catalunya en estos comicis del 10N: “Que tothom tinga clar que l’Estat va sentenciar amb repressió i presó el 14 d’octubre després d’imposar eixe segle de presó als nostres companys. És un bon dia perquè Catalunya sentencie de la millor forma que sap a l’Estat, exercint el seu dret al vot en les urnes”.


10:43 Albert Rivera, president de Ciudadanos, ha acudit a votar al Centre Cultural Volturno de Pozuelo de Alarcón (Madrid) amb motiu de les eleccions generals del 10-N.


10:42 L’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, vota en el col·legi Blasco Ibáñez.


10:37 Teresa Maria Belmonte Sánchez, alcaldessa de Bigastro ha exercit el dret al vot en la seua localitat.


10:30 El 100% de les 6.043 meses electorals en en la comunitat Valenciana han comunicat la seua constitució. La jornada electoral comença sense incidències destacables.


10:28 Pablo Iglesias vota ja a Galapagar. Pablo Iglesias: “Tant de bo la participació siga àmplia. Hui és un dels pocs dies en què qualsevol ciutadà té el mateix poder que un multimilionari (…) Tendirem la mà al PSOE. Pensem que combinar la valentia de UP amb l’experiència del PSOE pot convertir a Espanya en un exemple de drets socials”.


10:23 Pablo Casado vota ja en el col·legi Nuestra Señora del Pilar de Madrid.


10:19 El diputat provincial de Compromís, Xavier Rius, vota en un col·legi electoral de Xirivella.


10:16 El candidat de VOX al Congrés, Alberto Asarta, ha votat a Vila-real.


10:13 Teresa García Muñoz, Directora General de Cooperativisme de la Generalitat Valenciana, ha votat en el seu col·legi de Sagunt.


10:11 Pascual Moxica, candidat de VOX al Senat per Alacant, ha sigut el primer a votar en el seu col·legi electoral.


10:09 Carlos Laguna, diputat en Corts Valencianes i expresident de Cocemfe, vota en el seu col·legi de Castelló de la Plana.


10:08 Modesto Martínez, diputat provincial de València pel PP, ha exercit el vot en el seu col·legi electoral d’Alboraia.


10:05 Estíbaliz Pérez Navarro, alcaldessa d’Almenara vota en un col·legi de la seua localitat a les 9.30 hores.


10:02 A partir de les 10.30 hores compareixerà el secretari d’Estat de Comunicació, Miguel Ángel Oliver, i la sotssecretària del Ministeri de l’Interior, Isabel Goicoechea, per a informar sobre el procés de constitució de les meses electorals d’aquest 10-N i de les possibles incidències que s’hagen pogut registrar.


10:01 Merche Gali ja ha exercit el seu dret al vot en Almassora.


9:55 Rafa Simó, tinent d’alcalde de Castelló de la Plana vota en el col·legi Juan Sebastián Elcano de El Grau de Castelló.


9.32 En la taula en la qual ha de votar el president de la Generalitat catalana, Quim Torra, la presidenta és la seua filla (de groc). És l’Escola Oficial d’Idiomes en la Avinguda de la Riera dels Cassoles a Barcelona (Imatge: TVE Catalunya).


9.33 Els huit veïns de Villarroya (La Rioja) han aconseguit hui diumenge votar en 32 segons, amb el que han batut el seu rècord a completar el procés, que tenien des de fa quatre anys en deu segons més. Este xicotet poble de La Rioja Baixa, a uns 63 quilòmetres de Logronyo, organitza als seus habitants per a acudir al col·legi electoral mitja hora abans d’obrir el col·legi en cada procés electoral per a, així, tindre tot preparat i poder votar en menys d’un minut.


9.46 El candidat del PSOE, Pedro Sánchez, acaba de votar a Pozuelo de Alarcón, Madrid.


9.36 El president de la mesa electoral de Pozuelo de Alarcón (Madrid) on Pedro Sánchez acudeix a votar ha impedit als mitjans col·locar-se darrere de les urnes per a captar el moment, com és habitual.


9.31 Un total de 19 persones sordes, 5 més que en les passades eleccions del mes d’abril, han sol·licitat intèrprets de llengua de signes durant la jornada electoral de hui diumenge. D’elles, set són de Galícia i quatre d’Andalusia, mentre que a Aragó, País Basc, Principat d’Astúries, Comunitat Valenciana, Extremadura, Castella i Lleó, Catalunya i Regió de Múrcia s’ha sol·licitat un intèrpret en cadascuna.


9.25 Per a les eleccions generals del 10-N s’han habilitat més de 22.000 col·legis electorals. El vot per correu ha disminuït per a esta cita electoral respecte als comicis del passat 28-A: un 26,73% menys.


9:05 La cita electoral estarà marcada per un front fred que va entrar dissabte per Galícia i que al seu pas per la Península deixarà precipitacions fortes al Cantàbric, nevades en zones de muntanya de la meitat nord peninsular i vent fort en gairebé tot el país. La jornada serà bastant freda en gairebé tota la Península, amb vents forts que augmentaran la sensació de fred, segons la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).


9:00 Obren els col·legis electorals a l’Espanya peninsular. La major part dels 22.867 col·legis electorals han obert les portes a les 9.00, hora espanyola, (els canaris ho faran una hora després) perquè els 37 milions d’espanyols amb dret a vot puguen triar de nou als seus representants al Congrés i al Senat.

Esta publicació està disponible en : Valencià