10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Les Jornades de Cítrics i Cultius Alternatius de Torrent reuneixen a professionals del sector agrícola

Ahir a la vesprada va tenir lloc l’última sessió i acte de clausura de les XXXVIII Jornades de Cítrics i Cultius Alternatius’ organitzades per Caixa Rural Torrent. Una cita anual que s’ha celebrat durant tres dies i que ha reunit a més d’un centenar d’agricultors, tècnics i directius de cooperatives de la Comunitat Valenciana. En les jornades s’han analitzat aspectes d’especial rellevància per al camp valencià, com les noves varietats, les alteracions fisiològiques dels cítrics i el risc de les noves malalties com la Xylella Fastidiosa i el Huanglongbing (HLB).

El president de Caixa Rural Torrent, Vicent Peiró Villarroya, va inaugurar les jornades. A continuació, María Milagros López, professora de recerca de l´Institut Valencià d´Investigacions Agràries (IVIA) va dedicar la seua ponència a les noves malalties dels cítrics, on va explicar aspectes rellevants sobre Xylella Fastidiosa i Huanglongbing.

La segona sessió es va realitzar per Carlos Mesejo, Doctor enginyer agrònom i investigador de l’Institut Forestal Mediterrani, que va desenvolupar la conferència ‘Alteracions fisiològiques dels cítrics. Fonament i control’.
I finalment, ‘El nou panorama varietal citrícola’ de la mà de Carlos Baixauli, responsable de Agrosostenible del Centre d’Experiències Cajamar a Paiporta.

Les jornades van ser clausurades per l’alcalde de Torrent i president del Consell Agrari Municipal, Jesús Ros, que va assenyalar que “el sector agrícola es troba en un estat constant de canvis. Per açò és molt important que coneguem i treballem en tots els aspectes i situacions en les quals es troba el sector per a obtenir un major benefici en les produccions agrícoles locals. És fonamental que l’agricultor local estiga ben assessorat i s’actualitze per a extraure un òptim rendiment. També és d’agrair la defensa pel camp de Caixa Rural Torrent i per organitzar aquestes jornades”.

Encara que les jornades han acabat, les activitats continuen amb la realització d’un viatge professional paral·lel, que en aquesta ocasió se celebrarà del dia 3 al 5 de març, i la destinació del qual és Sevilla. Per a més informació sobre el viatge es pot fer la consulta en les oficines de Caixa Rural Torrent.

Últimas noticias

Contenido relacionado