José Juan Zaplana: “Puig i Oltra van a posar en perill la vida dels ciutadans de La Ribera per un capritx ideològic”

  • “La consellera de Sanitat, Carmen Montón no ha fet el canvi de model amb transparència i la qualitat assistencial està en l’aire”, ha assegurat Zaplana.
  • El portaveu popular ha anunciat que “demanaran responsabilitats de tot el que passe en els pròxims mesos a l’Hospital de la Ribera”.

El Coordinador de l’àrea social del Grup Popular en les Corts, José Juan Zaplana, ha acusat a la Consellera de Sanitat, Carmen Montón, de que, sota la permisivitat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va a posar en perill la saut i la vida de molts ciutadans de La Ribera exclusivament per un capritx ideològic.

Zaplana ha fet estes declaracions en roda de prensa en les Corts Valencianes amb motiu de la reversió de l’Hospital d’Alzira al sistema públic que es farà efectiva a partir d’este diumenge. Després de tres anys que ha tingut la consellera Montón per a revertir el model, Zaplana ha assegurat que “no ho ha fet amb transparència i la qualitat assistencial està en l’aire”.

El portaveu popular ha expressat que van a demanar responsabilitats “de tot el que passe en els pròxims mesos a l’Hospital de la Ribera”. “Anem a demanar responsabilitats a Ximo Puig i a Mónica Oltra perquè són els que han consentit i protegit el nyap i les mentides de la consellera Montón durant els últims anys respecte al Departament de la Salut de La Ribera”, ha afegit.

“Demanem un esforç als treballadors per a que intenten solucionar tots els problemes que va a generar este canvi improvisat de model i demanem paciència als usuaris que han d’entendre que això s’ha fet per capritx i que es queixen però que no fiquen als treballadors en una situació complicada perquè ells no tenen la culpa de res”, ha declarat Zaplana.

José Juan Zapalana ha assenyalat que “el sistema actual funcionaba”. A més, “no han pogut dir res dolent en tres anys i ho han revertit perquè ho varen posar al seu programa electoral”. Els partits que formen el Pacte del Botànic acusaven l’actual model dient que hi havia una falta de control, que no hi havia reunions de les comissions mixtes, que hi havien dades falsejades, que hi havia treballadors endollats i que els contractes de concessió administrativa generaven més costos als ciutadans; “acusacions falses”, segons el diputat popular.

A banda d’això, ha dit que han demostrat que “la consellera de Sanitat ha mentit als citutadans, als mitjans de comunicació i al propi Consell quan deia que les auditories s’estaven realizant durant l’any 2015 i 2016 i resulta que la consellera les està licitiant ara mateix”. Ha manifestat que “hi ha una preocupació real perquè les licitacions i inversions anunciades no están en marxa i hi ha molts contractes no adjudicats”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha reunit hui amb alcaldes de la Ribera amb motiu de la reversió de l’Hospital d’Alzira al sistema públic i ha garantit als ciutadans de la Ribera que “a partir del diumenge hi haurà un servei públic de sanitat que millorarà les expectatives dels ciutadans. Poden estar segurs que ho farem des de la máxima serenitat i eficàcia, amb el gran objectiu de millorar la sanitat pública”.

A eixa reunió també ha assistit la consellera de Sanitat, Carmen Montón, que ha explicat que “el procés de reversió del departamento de La Ribera ha sigut ordenat, planificat, transparent i dialogat amb tots els agents”.