3:52 pm - Wednesday, 8 July 2020

José Luis Bayo cau en el seu intent d’ofensiva judicial contra Isabel Bonig pel congrés del PPCV

- Publicidad -Reciplasa
Coronavirus
Ars Volants
València
Borriana
- Publicidad -Benicassim

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

La sala 11 del jutjat de primera instància del tribunal de la Ciutat de la Justícia de València ha acollit la vista oral on es jutjava la presumpta vulneració dels drets de José Luis Bayo. El tribunal inicialment només ha estimat dos dels arguments relacionats amb el dret constitucional d’associació. D’una banda Bayo demanda que no va tenir accés al cens d’afiliats en el seu condició de precandidat, d’altra que no va ser convocat a la Junta Directiva Provincial dins del termini i en la forma escaient adequats.

Vicente Betoret va ser el primer testimoni anunciat de l’acusació que va entrar a declarar, ja que l’advocat de Bayo va refusar a interrogar a Rodríguez Marín. Betoret va declarar que a la Junta Directiva del 13 de febrer va ser convocat per la coordinadora Eva Ortiz el 9 de febrer, que s’anava a realitzar en la plaça d’Amèrica, però no recorda el contingut d’esta. Betoret va afirmar que sí que es van fer reunions informatives sobre el nou sistema de congrés. El ministeri fiscal no veu causa de nul·litat l’error gramatical en el qual es va citar la convocatòria per al 13 de febrer de 2016 i no 2017.

En la banqueta també s’ha assegut Jesús Crespo en qualitat de testimoni, que va ser cap de campanya de Bayo. Crespo va declarar que la Junta Directiva no va ser convocada en forma i temps i així ho va fer constar davant notari, qui va requerir l’acta i esta no va ser atesa pel PP. Crespo va declarar que malgrat que va sol·licitar el cens no va ser fins 4 dies abans que van contestar que per compliment de la LOPD només podria dirigir-se de forma presencial a veure els censos. “Nosaltres vam ser amb els ulls embenats i tancats en tot el procediment”. Crespo va denunciar la desinformació dels afiliats i les traves per a la utilització de seus. Segons Crespo, José María Ribas de Barri enllace entre el PPCV i Gènova va afirmar la possibilitat d’enviar cartes des del PPCV. També que es van anul·lar avals sense saber els qui ni el motiu. La defensa afirma que tampoc se li va enviar al PPCV cap mail ni correu per a utilitzar la base de dades des del PPCV, tampoc hi ha constància de cap petició d’ús de la web del PPCV. En la pàgina web apareixia tota la informació relativa al congrés, possibilitat de vot, necessitat d’estar al corrent del pagament de quotes.

Juan Masó, el gerent del PPCV, va acudir com a testimoni de la defensa. Masó va contrastar amb un programa informàtic les bases de dades amb els avals presentats per José Luis Bayo. Va declarar que la candidatura de Bayo tènia 44 avals de persones afiliades. El gerent és qui va redactar l’acta del 13 de febrer. Va afirmar que ni tan sols la mateixa presidenta regional té accés a la base de dades ni a la mateixa seu.
Jorge Bellver, president del COC, va declarar sobre la regularitat i normalitat tant de la Junta Directiva Regional. Bellver va afirmar que fins i tot abans de ser precandidat ja tenia accés a la seu regional i que cap dels candidats va tenir accés a les bases de dades d’afiliats del PPCV.

L’acusació va insistir en les seues conclusions finals que no van facilitar el llistat d’afiliats i sí que se li va facilitar a Isabel Bonig, a part que li resulta sorprenent que 7248 no fóra nul cap. Manté la seua queixa per les traves en l’ús de seus locals i que no se li cedira cap oficina del candidat. Per la seua banda la defensa afirma que l’enviament postal tenia un elevat cost i no forma part dels llits ordinaris. Finalment recalca que en renunciar al procés i no participar en ell no va ser candidat sinó precandidat, és pel fet de no tenir eixa categoria per la qual no era necessari oferir el mailing que sí que es va oferir als candidats. La fiscal també ha sol·licitat la desestimació de la causa i que cap dels arguments suposa realment una vulneració de drets i ha lamentat que en aquest procediment s’hagen dit “barbaritats que es passen de la ratlla”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

L’equip de govern presenta el ‘nou’ pressupost 2020 “que traurà Castelló de la crisi covid”

L'alcaldessa, Amparo Marco, ha explicat que no és el pressupost que els haguera agradat "però sí el que necessitat la ciutat" i que entre altres coses té un marcat caràcter social.

L’OMS reconeix que el coronavirus podria transmetre per l’aire en llocs tancats

L'OMS reconeix que la Covid-19 podria transmetre per l'aire en llocs tancats, abarrotats i amb poca ventilació.

Emprenedors més joves i amb cicles formatius de formació professional a Alcoi

El programa Àgora Emprenedors, per a aquells que volen posar en marxa un negoci, ha atés a 32 persones en el primer semestre.

CSIF urgeix a Sanitat a proporcionar reforços sanitaris a Castelló

El sindicat condemna les últimes agressions verbals i lamenta que es puga estigmatitzar a tota una ciutat per un incident puntual.

L’Ajuntament de València contractarà 120 persones majors de 30 anys

L'Ajuntament de València, a través de València Activa, contractarà abans de finalitzar l'any a 120 persones desocupades majors de 30 anys.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià