José María Múgica escriu a Pedro Sánchez per a transmetre-li la seua indignació

El fill de Fernando Múgica, polític assassinat per ETA, ha redactat un text on expressa un "profund menyspreu" pel suport d'EH Bildu a la investidura de Pedro Sánchez.

Esta no és la primera missiva que el fill del polític envia expressant el seu descontentament per l’acostament entre el partit socialista i les formacions abertzale, el desembre de 2018 quan Idoia Mendia, va protagonitzar una portada en El Diario Vasco en la qual apareixia cuinant amb el coordinador d’EH BilduMúgica ja va redactar una altra carta, alhora que va sol·licitar la seua baixa del partit socialista.

En esta ocasió, Múgica acusa Sánchez de pretendre aconseguir el govern “amb l’ajuda del feixisme que ens va assassinar al País Basc”, en al·lusió a l’abstenció per part del partit basc EH Bildu en la investidura del socialista, la qual li podria donar la presidència este dimarts perquè només necessitarà una majoria simple.

CARTA DE JOSÉ MARÍA MÚGICA A PEDRO SÁNCHEZ

Sant Sebastià, 5 gener. 2020.

Don Pedro Sánchez.

info@psoe.es

En el debat d’investidura, he seguit amb atenció les seues intervencions en relació amb la memòria històrica.

Ignore quina siga la seua memòria històrica, si és que la té.

Veurà, li comptaré la meua, és senzilla. La part europea de la meua família va ser assassinada pel nazisme a Auschwitz.

Ací, en terra espanyola, la part basca -i socialista- de la meua família va ser assassinada en dos temps: el primer, durant la criminal repressió franquista en la guerra civil; el segon, a les mans del terrorisme etarra. Ja veu, sempre la mateixa pesta feixista -tinguera l’etiqueta que tinguera- ens va assassinar.

Ara, que pretenga vosté aconseguir la investidura amb l’ajuda del feixisme que ens va assassinar al País Basc, produeix una nàusea infinita.

I un profund menyspreu.

José María Múgica.

Sant Sebastian.

: Valencià