16.5 C
Valencia

José Martí proposa una gran aliança de la societat castellonenca per la formació a la indústria ceràmica

El president s'ha reunit amb els directius del ITC, que al seu torn plantegen la creació de les banderes blaves del món rural.

- Publicitat -AVL

El president de la Diputació, José Martí, ha plantat la conveniència de posar en marxa una gran aliança dels principals actors polítics, educatius, empresarials i socials de la província de Castelló per a fer proselitisme a favor dels estudis relacionats amb la indústria ceràmica.

Considera que “cal prestigiar la formació relacionada amb el sector del taulell i els seus derivats perquè ens trobem en una província en la qual compta amb una importància cabdal”. Així ho ha posat de manifest en el transcurs de la reunió que ha mantingut en el seu despatx del Palau Provincial amb el president de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), José Castellano, i el seu director, Gustavo Mallol. El president ha assenyalat que “treballant en la bona direcció, les mentalitats es poden canviar, com demostra el fet que hui dia hi haja tants joves disposats a ser cuiners, una professió que ha pujat molts llocs en el rànquing de les preferències estudiantils per l’eficaç promoció que s’ha realitzat de la mateixa durant anys per diverses vies”.

Per part seua, els responsables del ITC han plantejat a Martí la possibilitat que la Diputació participe en un màster ceràmic de reciclatge de tècnics titulats superiors, de pròxima implantació en l’UJI.

Un altre dels assumptes proposats pels directius del ITC ha sigut la conveniència de crear la figura de les banderes blaves rurals per a la promoció dels pobles d’interior, que certificarien que en aqueixos municipis existeixen uns estàndards elevats de qualitat de vida, segons una sèrie de paràmetres que caldria definir. Es tractaria de posar en valor tota la riquesa natural, artística i cultural existent als pobles de la província de Castelló.

El ITC, del Consell Rector del qual orma part la Diputació, disposa dels mitjans humans i tècnics necessaris per a la realització de projectes d’I+D+i i de transferència de tecnologia a les empreses per a generar innovació i millorar el posicionament internacional estratègic del sector ceràmic.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià