José Martí visita Cevisama per a manifestar el suport de la Diputació al sector ceràmic

El president fa un balanç positiu de la fira, on la institució provincial ha realitzat en el seu estand un total de 22 actes.

El president de la Diputació, José Martí, considera “molt positiu” per a la societat castellonenca “l’alt grau d’implicació amb el sector ceràmic de la província de Castelló del conjunt de les administracions públiques”. És alguna cosa que ha quedat de manifest en la recent edició de Cevisama celebrada en Fira València, on la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, va confirmar al mateix Martí la seua intenció de desplaçar-se pròximament fins a la província de Castelló per a conéixer in situ els problemes i les preocupacions del sector i comprovar l’excel·lència del procés de producció d’esta indústria que dona ocupació directa a més de 15.000 persones i representa el 40% del PIB provincial. El president de la Diputació agraeix la sensibilitat de la ministra Maroto, qui dimecres passat ja es va reunir amb representants del sector durant la visita que va realitzar a la fira. Una implicació que comparteixen la Generalitat Valenciana i, “per descomptat, la Diputació de Castelló”.

Cal destacar que José Martí i el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, han desplegat una intensa activitat en Cevisama on ha visitat els estands més de 40 empreses ceràmiques, de fregides o de maquinària, amb seu a Onda, Vila-real, Castelló, Almassora, Vall d’Alba, l’Alcora, Betxí, Nules, Xilxes i Ribesalbes. El president ha assenyalat que “la Diputació ha d’estar present en esta mena d’esdeveniments perquè es visualitze el suport de la institució a un sector que és bàsic per a l’economia de la nostra província i per al benestar de milers de famílies”.

Martí considera que “a la província de Castelló tenim la sort de comptar amb un sector industrial punter a tot el món, que disposa d’un prestigi internacional que s’ha guanyat merescudament per la seua constant aposta d’anys per la investigació, la innovació, la sostenibilitat i el medi ambient”. Creu que “a la província tenim una joia que a vegades tinc la sensació que no és prou coneguda”. En este sentit, ha afegit que “és obligat difondre el molt i bé que fa en esta terra”.

Una labor divulgativa “en la qual hem de continuar aprofundint, perquè no pot ser que fa quatre dies isqueren les xifra de l’atur i ens digueren que hi ha prop de 39.000 persones desocupades a la província de Castelló, quan els empresaris del sector ceràmic i indústries afins es continuen queixant de les serioses dificultats per a trobar mà d’obra qualificada per a treballar com col·locadors o electromecànics, ocupacions que estan molt ben pagats”.

El president també ha destacat el fet que l’estand de la Diputació s’haja convertit en el centre neuràlgic de tota l’activitat institucional realitzada entorn del sector, tant per la presentació d’activitats de la institució provincial com per la presència dels ajuntaments que compten amb empreses ceràmiques, que també han realitzat en este espai les seues activitats de promoció ceràmica. En l’estand de la Diputació en Cevisama s’han realitzat un total de 22 actes