30.9 C
Valencia

José Martí continuarà negociant per a aconseguir la compra de la hospedería de Sant Joan de Penyagolosa

Així li ho ha comunicat als alcaldes vinculats al projecte '*Camins de Penyagolosa', amb els quals ha mantingut una reunió presidida pel consens.

- Publicitat -AVL

El president de la Diputació, José Martí, ha mostrat la intenció del seu equip de govern de continuar negociant amb el bisbat a fi que siga possible actuar en la hostatgeria de Sant Joan Penyagolosa, que, en en la seua opinió, “s’ha d’obrir quan siga possible”. Així ho ha exposat en el transcurs de la reunió que ha mantingut en el matí de hui amb els alcaldes de les localitats vinculades al projecte ‘Camins de Penyagolosa’, als quals ha explicat que el primer pas consisteix “en separar els edificis de culte del que és la hospedería”. Sobre aquest tema ha assenyalat que els primers han de continuar sent gestionats pel seu propietari, el bisbat, i que quant a la hospedería “la intenció és la de negociar una compra o una cessió per 40 o 50 anys”. Una vegada formalitzat aquest tràmit, la Diputació realitzaria les inversions necessàries per a posar en valor i en servei “aquest símbol religiós, místic i cultural de la província de Castelló”. Ha afegit que la Diputació està en contacte amb la Generalitat Valenciana, “que també té propietats en Sant Joan”. És un assumpte que el president aborda directament amb el conseller de Cultura, Vicent Marzá.

Martí ha comentat que “és evident que existeix una gran sensibilitat social amb aquest assumpte, a la qual la institució no pot ser aliena”, afegint que “en la nova Diputació som absolutament sensibles amb Sant Joan de “Penyagolosa”.

El president creu que “és necessari revertir l’actual situació” i que “la hospedería ha d’obrir-se quan siga possible”. Així ho ha transmés als alcaldes dels municipis vinculats amb el projecte ‘Camins de Penyagolosa’ amb els quals s’ha reunit en el Palau Provincial. A la mateixa reunió han assistit els alcaldes de Culla, Vistabella, Xodos, Azteneta, Les Useres, Castillo de Villamalefa, Llucena, Ludiente i un representant de Puertomingalvo (província de Terol). L’únic convocat que no ha assistit ha sigut l’alcalde de Villahermosa del Río. En la trobada també han estat la diputada provincial de Cultura i Patrimoni Artístic, Ruth Sanz, i el diputat de Compromís, Pau Ferrando.

Martí ha eixit molt satisfet de la reunió “per l’alt grau de consens aconseguit” i perquè “en dies com el de hui, la Diputació aconsegueix la seua màxima expressió, ja que en la reunió celebrada, els vertaders protagonistes han sigut els alcaldes”. Sobre aquest tema ha afegit que “des de l’administració local és relativament senzill conjuminar voluntats i aconseguir consensos”, i ha insistit en la idea que ve reiterant des del dia de la seua presa de possessió que “la Diputació és una administració local que es relaciona d’igual a igual amb els ajuntaments, als alcaldes dels quals escolta”.

En aquest sentit ha anunciat que “la de hui és la primera d’altres reunions que continuarem tenint en els mesos esdevenidors” i que recull les peticions dels alcaldes, que, “a més de recuperar Sant Joan de *Penyagolosa, sol·liciten que s’actue en els deu camins que conflueixen en Sant Joan, condicionant-los, netejant-los i col·locant la necessària *señalítica”.

Després de la inauguració de l’exposició ‘Camins de *Penyagolsa, territori vernacle de necessitat i fe’ que s’ha realitzat en el Espai Cultural Obert de la plaça de les Aules i el posterior homenatge als voluntaris de Camins de Penyagolosa, José Martí ha recordat que “els camins tenen un potencial de caràcter turístic del qual no ens podem oblidar” i que “hem de fer tot el que siga a les nostres mans per a generar vida i activitat econòmica als nostres pobles d’interior”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,692FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià