martes, 16 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

José Martínez Tormo és destituït com a Secretari General de la Junta Central Fallera

Pere Fuset ha començat la renovació de la directiva de la Junta Central Fallera amb la destitució del seu Secretari General, José Martínez Tormo. Tormo actuava com a mà dreta del regidor en l’organisme faller. Tot pareix indicar que és conseqüència de la polèmica que va sorgir per airejar-se l’existència d’unes normes de comportament i decore que havien de complir les Falleres Majors i les seues corts d’honor.

José Martínez Tormo va passar pel departament d’Arxiu i Protocol de JCF abans de ser secretari general. ‘Pepe’ com així se li coneix familiarment pertany a la comissió Lleons-Poeta Mas i Ros, és llicenciat en en Història i màster en Gestió Cultural. Des del 2004 participa activament en l’Associació d’Estudis Fallers (AdEF) i són nombroses les activitats desenvolupades en aquest àmbit. Així mateix, ha participat com a autor de la Guia del Museu Faller de València, ha format part de la comissió assessora i redactora de la candidatura de la festa de les Falles a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO), i dirigeix, des del 2013, la Revista d’Estudis Fallers.

El primer de molts canvis

Tot pareix indicar, tal com Fuset es va acomiadar el passat dimarts, deixava clar que hi hauria canvis grans de cara a la pròxima Assemblea Fallera del mes de maig i tant Martínez Tormo com Montse Català, vicepresidenta 1a, podrien passar a la UNESCO i deixar d’aquesta forma la Junta Central Fallera. Açò deixaria lliure els llocs 2 i 3 de l’organigrama fester i Fuset tindria llibertat per a col·locar a persones d’una confiança més pròxima a ell.

Últimas noticias

Contenido relacionado