```
viernes, 26 abril 2024

Josep Betalú va guanyar per segon any consecut la XC Marató Mountain Bike d’Orpesa

Ahir va tindre lloc a Orpesa del Mar, la XC Marató Mountain Bike, que va guanyar el ciclista d’Amposta Josep Betalú s’ha imposat per segon any consecutiu. La competició ha reunit a 200 corredors en la localitat, dividits entre els quals han disputat la mitja marató, de 44 quilòmetres, i la marató, de 80. Aquesta última prova és puntuable del Challenge de la Diputació Provincial.

La línia d’eixida i de meta estava en el carrer Laura de Cervellón, al costat de l’ajuntament. L’alcalde de la localitat, Rafael Albert, i la regidora d’Esports, Sonia Bellés, van acompanyar als participants moments abans d’emprendre la carrera. Els ciclistes van completar un exigent traçat amb molt desnivell -de 2.200 metres en la prova de 80 quilòmetres i d’1.300 en la de 44- i van recórrer la serra d’Orpesa i els termes municipals de la Pobla Tornesa i Cabanes.

En la carrera de 80 quilòmetres, Betalú es va imposar amb un temps de 3,33:10, millorant en dos minuts el registre que va marcar en la prova de l’any passat. El segon classificat, Víctor Zafont, va arribar 21 minuts després, seguit de Damián Bellés, que va completar el podi després d’un ajustat esprint en el qual va superar a dos ciclistes. En categoria femenina, la més ràpida va ser Aída Beteta, que va parar el crono en 5,05:14, amb Merche Villanueva en segona posició i Belén Agut en tercera.

Mentrestant, en la mitja marató la victòria en categoria masculina li la va portar César Boix, amb un temps de 2,09:07, seguit per Miguel Ángel Leal i Rubén Moreno. En fèmines, Sonia Collado es va imposar en 3,03:49, per davant de Beatriz Adell. En aquesta modalitat van competir els corredors locals Sergio Ballesteros i Carles Romero.

En finalitzar ambdues competicions, Sonia Bellés, va lliurar els premis als millors de cada categoria (fèmines, veterans, sub 23, Màster M 30…).