Josep Manuel Iborra nou president de la patronal d’administradors de loteria

El valencià Josep Manuel Iborra ha estat triat president d’Anapal, l’Agrupació Nacional d’Associacions Provincials d’Administradors de Loteries, que agrupa les administracions dedicades a la venda de Loteries i Apostes de l’Estat.

Iborra ha començat el seu mandat renovant la Junta Directiva de l’Agrupació i traslladant la seua seu social de Madrid a València, segons un comunicat de l’entitat fet públic aquest dimarts després de l’assemblea anual on es van prendre aquestes decisions, celebrada el passat mes de març a la capital d’Espanya.
El nou Comité Executiu compta amb diversos representants valencians, entre ells la tresorera, Fina Herrero, i l’alacantí Manuel Soto.

Anapal és el principal representant dels administradors de loteria, un mercat que empra a unes 15.000 persones en tota Espanya i que factura més de 8.800 milions d’euros cada any, segons les dades aportades des de l’entitat.

Els objectius de la nova Junta impliquen seguir defensant els drets dels treballadors repartits en les més de 4.200 administracions existents, “millorant els sistemes interns de gestió de la Societat Estatal de Loteries i Apostes de l’Estat (SELAE), mostrant-se més oberts al col·lectiu i donar-li un nou sentit als beneficis de les seues vendes”.
La principal reivindicació de l’estrenada directiva d’Anapal és que els beneficis de SELAE “es destinen a la guardiola de les pensions”.

Segons les dades de 2016, l’últim exercici disponible, els beneficis superen els 1.500 milions d’euros, quantitat a la qual se suma els més de 640 milions destinats a impostos.
Iborra i el seu equip demanen que “els beneficis siguen directament derivats a la guardiola de les pensions, la qual cosa implica que tinguen una destinació finalista”.
“En un moment com este, en el qual l’estabilitat del fons de les pensions és una de les principals preocupacions del nostre país, pensem que té sentit reclamar que la venda de loteria siga destinada a este fi i que cada persona que inverteix en joc públic sàpiga al fet que va dirigit els seus diners”, ha explicat el president.

Des d’Anapal també es posa l’accent en l’impost del 20% amb el qual es graven els premis de més de 2.500 euros i que, segons ells, ha tingut un efecte directe en el descens de la venda de loteria i, com a conseqüència, en els ingressos dedicats a les arques públiques.
La seua proposta és que aquest gravamen s’elimine o que s’eleve l’import mínim del premi a partir del que es cobra.

En el cas que aquest impost no anés eliminat, es proposa que aquesta quantitat siga també destinada íntegrament a la guardiola de les pensions.
“La venda de la loteria repercuteix positivament en els comptes de l’Estat, mantenir mesures com aquesta que perjudiquen els administradors i compradors manca de sentit”, segons Iborra.EFE