6 jóvens de 15 anys del Poble Nou de Benitatxell descobrixen la cultura alemanya en un intercanvi d’estudiants

La regidoria d'Educació, a càrrec de Myra van ‘t Hoff, i el regidor de Residents, Dirk Rheindorf, han rebut hui a les sis estudiants del Poble Nou de Benitatxell en l'IES de Teulada que van realitzar un viatge d'intercanvi a Alemanya amb la col•laboració de la regidoria d'Educació.

La regidoria d’Educació, a càrrec de Myra van ‘t Hoff, compromesa amb la promoció d’intercanvis d’estudiants del Poble Nou de Benitatxell a Alemanya ha rebut hui a les sis estudiants que van realitzar un viatge d’intercanvi a principis de juny, a la localitat alemanya de GroBhansdorf.

El viatge, que va durar una setmana, va incloura un tour amb bicicleta pel bosc de la localitat i visita al castell d’Ahrensburg, visita a la ciutat portuària d’Hamburg on visitaren la filharmònica de l’Elba i una altra excursió al mar del Nord. “Viatjar aporta als jóvens grans beneficis per a desenrotllar-se socialment i emocionalment, i els genera una nova actitud davant de la vida i cap als altres. Des de la meua regidoria hem volgut recolzar-les en este periple europeu iniciatiu. Conviure amb altres cultures fomente la capacitat d’adaptació, la flexibilitat i la paciència” ha apuntat la regidora d’Educació Myra van ‘t Hoff.

Les jóvens han comptat anècdotes del seu periple alemany. Han relatat, per exemple, que es desplaçaven des de les seues cases d’acollida a l’institut amb bicicleta en trajectes de quasi una hora, que la rutina de menjars és completament diferent de l’espanyola i que el sistema educatiu permet als estudiants més avançats realitzar dos cursos al mateix temps.

En conclusió, totes han valorat el suport de la regidoria d’Educació que els ha permés realitzar este periple alemany iniciàtic i viure una experiència que obri la seua ment i fomenta la seua autoestima i autonomia.

Les sis estudiants han conviscut durant una setmana amb altres estudiants d’institut alemanys que prèviament, i dins d’aquest programa d’intercanvi, també havien visitat el Poble Nou de Benitatxell, en concret, els camps de vinyes amb el projecte Biomoscatell.CatalanSpanish