10.8 C
Valencia

JQCV adapta totes les proves de valencià als estàndards europeus

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià, dependent de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, ha presentat el calendari i les novetats corresponents a les proves de certificació de nivell de valencià de l’any 2018, per primera vegada adaptades completament al Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües (MECRL).

Segons el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, permetran que “2018 esdevinga l’any en què la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià siga plenament europea i s’adapte als estàndards dels altres països i les altres comunitats autònomes que ja estaven treballant en aquest sentit per a certificar en llengües pròpies”.

Amb el nou model de proves de certificació es permet unificar el model de provés de certificació d’idiomes d’organismes públics valencians, com són la JQCV, les escoles oficials d’idiomes i les universitats públiques, mitjançant la Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià.

En aquest sentit, Trenzano ha destacat que “hem estat capaços de coordinar totes les institucions que es dediquen a la certificació de valencià per a establir un calendari comú anual, que tindrà més repercussió i un nombre més alt d’oportunitats per als ciutadans valencians i valencianes”.

- Publicitat -

Proves 

Amb el canvi de model es busquen unes proves més comunicatives, en què s’avalua la capacitat dels aspirants per a dur a terme la finalitat comunicativa de la llengua en una tasca determinada, en cada cas amb un nivell d’exigència i de dificultat.

- Publicitat -

Com a novetat, totes les persones aspirants a les proves de la JQCV s’examinaran de les quatres habilitats lingüístiques (comprensió oral, comprensió escrita, expressió escrita i expressió i interacció orals), d’aquesta manera desapareixerà el caràcter excloent de la prova.

Per primera vegada, l’Administració valenciana organitzarà proves del nivell B2 i registrarà i expedirà certificats de nivell A1.

D’aquesta manera, el nivell B2 ompli el buit que suposava el salt des del nivell elemental al nivell mitjà i completa una oferta més ampla i proporcionada de certificats.

Calendari i matrícula 

Com a novetat, el calendari estarà dividit en dos períodes diferenciats. En el primer es faran les proves dels nivells A2, B1 i C1, i la matrícula estarà oberta des del 21 de març fins al 4 d’abril.

El segon període, en què es faran les proves dels nivells B2 i C2, tindrà el procés de matrícula obert des de l’1 fins al 15 de setembre.

El procés de matriculació serà per primera vegada totalment telemàtic i el pagament de taxes es podrà efectuar mitjançant targeta de crèdit o de dèbit, per a fer-lo més àgil i accessible.

Personal examinador

Cal recordar que des de l’any 2017 s’estan duent a terme accions formatives per al personal examinador per tal d’assegurar un cos avaluador competent en aquest sentit. Està previst que aquest curs s’arribe a la xifra de dues mil persones, aproximadament, preparades i acreditades per a l’avaluació de l’àrea d’expressió i interacció orals dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2.

Amb totes aquestes accions, des de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià es fa una aposta per a poder arribar a ser membre d’ALTE (Association of Language Testers in Europe), que permet posar-se al nivell dels màxims organismes de certificació lingüística, com són la Cambridge University o l’Instituto Cervantes.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Xixona Ayora

Segueix-nos

13,321FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat registra 291 nous casos de coronavirus i 20 morts en la Comunitat Valenciana

Per províncies: 9 a Castelló; 147 a Alacant, 133 a la província de València i 2 casos sense assignar

Moncofa renova els parcs infantils de les urbanitzacions de Camí Cabres i Estanyol

José Mª Andrés: “Estem treballant perquè els xiquets es puguen divertir en un entorn més modern i segur”.

Sagunt celebra el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Sagunt se suma hui a la celebració d'este dia estrenant el vídeo ‘Sagunt, Ciutat Educadora. 20 anys amb l'Educació’, elaborat pel departament d'Educació, el Conservatori Professional de Música Joaquín Rodrigo i el CPEPA Miguel Hernández

Ángel Martín actuarà el diumenge a Borriana amb ‘#103 noches’

El preu de l'espectacle és de 10 euros en platea i 8 euros en amfiteatre.

À Punt aposta per la seguretat viària

Llum verda és un microespai divulgatiu que donarà consells diaris a conductors i vianants.
- Advertisement -

: Valencià