Juan Bautista Soler, expresident del València CF, condemnat a dos anys de presó

L'Audiència de València ha condemnat a dos anys de presó a Juan Bautista Soler pel presumpte intent de segrest al també expresident Vicente Soriano.

PublicitatAVL

L’Audiència de València ha condemnat a dos anys de presó l’expresident del València C.F. Juan Bautista Soler pel presumpte intent de segrest al també expresident ‘che’ Vicente Soriano, segons consta en la sentència de la Secció Segona a la qual ha tingut accés Europa Press.

Per a la sala, els fets són constitutius d’un delicte de conspiració per a cometre un segrest en considerar provat que va haver-hi un “propòsit seriós” de dur a terme el pla, la “serietat del qual” ha quedat demostrada, i amb un mòbil “purament econòmic”. La sentència compta amb el vot particular d’un dels magistrats que demana l’absolució dels acusats.

PublicitatRovira  

L’advocat de l’acusació particular que representa Soriano, Ricard Sala, ha anunciat a Europa Press que està estudiant demanar l’execució de la sentència, la qual cosa podria implicar l’entrada a la presó de Soler i els altres tres condemnats, un confident de la Policia i dos empresaris.

En el juí, Soler va justificar que sempre es va negar a “participar en qualsevol cosa il·legal”, malgrat que fins i tot va rebre “amenaces vetlades” perquè fóra part de l’operatiu per al rapte. Així mateix, va al·legar que no va acudir a denunciar els fets a la Policia perquè “tenia molta por” a rebre “represàlies”. “No volia posar en joc ni la meua salut ni la de la meua família”, va dir.

El juí es va haver de repetir a mitjan mes de juny per ordre de l’Audiència de València després de l’aparició de Rachid Behdaoui, confident de la Policia, de qui es va tindre coneixement que es trobava a la presó preventiva a Gibraltar com a sospitós d’un robatori a mà armada.