El Rei Juan Carlos anuncia el trasllat de la seua residència fora d’Espanya

El Rei Juan Carlos ha comunicat a Felipe VI la seua decisió de traslladar la seua residència fora d'Espanya.

AVL

El rei Juan Carlos ha comunicat a Felipe VI la seua “meditada decisió” de traslladar-se a viure fora d’Espanya davant la repercussió pública de “uns certs esdeveniments passats” de la seua vida privada, informa el Palau de la Zarzuela en un comunicat este dilluns.

COMUNICAT DE LA CASA DE S. M. EL REI

1. Sa Majestat el Rei Don Juan Carlos ha dirigit a La seua Majestat el Rei la següent carta:

“Majestat, volgut Felipe:

Amb el mateix afany de servei a Espanya que va inspirar el meu regnat i davant la repercussió pública que estan generant certs esdeveniments passats de la meua vida privada, desitge manifestar-te la meua més absoluta disponibilitat per a contribuir a facilitar l’exercici de les teues funcions, des de la tranquil·litat i l’assossec que requereix la teua alta responsabilitat. El meu llegat, i la meua pròpia dignitat com a persona, així me l’exigeixen.

Fa un any et vaig expressar la meua voluntat i desig de deixar de desenvolupar activitats institucionals. Ara, guiat pel convenciment de prestar el millor servei als espanyols, a les seues institucions i a tu com a Rei, et comunique la meua meditada decisió de traslladar-me, en aquests moments, fora d’Espanya.

Una decisió que prenc amb profund sentiment, però amb gran serenitat. He sigut Rei d’Espanya durant quasi quaranta anys i, durant tots ells, sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona.

Amb la meua lleialtat de sempre.

2. Amb l’afecte i afecte de sempre, el teu pare.”La seua Majestat el Rei li ha transmés a S. M. el Rei Don Joan Carlos el seu sentit respecte i agraïment davant la seua decisió.

El Rei desitja remarcar la importància històrica que representa el regnat del seu pare, com a llegat i obra política i institucional de servei a Espanya i a la democràcia; i al mateix temps vol reafirmar els principis i valors sobre els quals aquesta s’assentisca, en el marc de la nostra Constitució i de la resta de l’ordenament jurídic.

Palau de La Zarzuela, 3 d’agost de 2020

- Advertisement -
CatalanSpanish