Juan Roig amplia en més de 220 milions d’euros la inversió de Valencia Arena

A més, l'Arena amplia la seua capacitat fins als 15.600 espectadors per a bàsquet i 18.600 per a concerts.

La firma Licampa 1617 S.L., la societat patrimonial de l’empresari valencià Juan Roig creada per a promoure la construcció del nou pavelló Arena a València, ha decidit ampliar la capacitat màxima d’este estadi fins a un màxim de 15.600 espectadors per al bàsquet i de 18.600 per als concerts.

Així ho ha indicat la societat en un comunicat, després de la reunió que dimecres passat van mantindre alguns dels seus responsables amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i membres del seu equip de govern per a explicar-los les novetats del projecte València Arena després d’haver-se aprovat inicialment en el ple municipal de setembre la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana que permet avançar en el projecte de construcció d’este pavelló.

Rovira  

Aquesta modificació en el PGOU era necessària atés que el sòl de la parcel·la en la qual s’ha projectat aquesta nova infraestructura tenia inicialment ús dotacional i era necessari canviar-ho i traslladar-ho a una altra ubicació.

El terreny en el qual es construirà el València Arena té una superfície de 21.500 metres quadrats i està situat en els carrers Ángel de Villena, Bomber Ramón Duart i Antonio Ferrandis del barri de Quatre Carreres de la capital valenciana, al costat de L’Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís.

El projecte és una “iniciativa personal i altruista de Juan Roig” que va ser presentada al juliol de l’any passat, ha recordat Licampa 1967 S.L. Així, ha indicat que “des d’aleshores, ha anat evolucionant amb l’únic objectiu de dotar a València d’un recinte multiusos amb els requisits per a posicionar la ciutat i la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d’entreteniment de primer nivell nacional i internacional”.

La societat ha apuntat que entre “les principals novetats” de l’Arena “destaca l’ampliació d’aforament, ja que amb l’actualització del projecte podrà acollir un màxim de 15.600 espectadors en mode bàsquet i de 18.600 en mode concert”. En conjunt, este espai ocuparia una superfície total construïda d’aproximadament 47.000 metres quadrats.

A més, la nova infraestructura comptarà amb un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places. A açò se suma una sala multiusos annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, oferta de localitats, terrasses i zones VIP, ha agregat Licampa 1967 S.L.

Igualment, ha ressaltat que la instal·lació estarà dotada “amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tota mena d’espectacles”.

La inversió prevista per a esta iniciativa, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, serà de més de 220 milions d’euros, ha subratllat la societat, que ha precisat que esta quantitat es destinarà a la construcció del recinte cobert, del pàrquing i de la resta d’infraestructures complementàries per a dinamitzar el barri com un parc públic amb zones verdes o la construcció d’una nova infraestructura per al col·legi públic Les Arts.

LLEGAT DE JUAN ROIG
La proposta s’emmarca dins del projecte Llegat de Juan Roig i pretén, com la resta d’iniciatives que ho componen, Marina d’empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, “compartir amb la ciutat part del molt que d’ella rep”, ha afirmat Licampa 1967 S.L.

La societat ha afegit que si tots els tràmits es desenvolupen segons el previst, l’Arena podria començar les seues obres en l’estiu del 2020 i inaugurar-se el 2023. A partir d’aleshores, el recinte podrà acollir esdeveniments esportius, artístics i culturals de gran capacitat. De forma annexa al mateix es construirà la nova seu del València Basket Club.

L’entitat ha ressaltat que “a estos beneficis per a la ciutat s’ha de sumar, segons l’últim informe disponible realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (Ivie), un impacte econòmic en termes de producció de renda i ocupació per a València estimat en una xifra aproximada d’almenys 300 llocs de treball (directes i indirectes) i una repercussió econòmica superior als 10 milions d’euros anuals”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela