Juanvi Bellido, cada dia en una posició més feble

Les queixes dels pares, de membres de la Junta de Festes i la tornada de Rebollo fan cada vegada més complicada la seua situació.

Al president de la Junta de Festes de Castelló se li fa cada vegada més complicat aguantar en el càrrec. Si els últims anys no han estat exempts de polèmica per enfrontaments continus amb el patronat, des de la setmana de Magdalena la situació és encara més insostenible.

La intenció d’obrir expedient a Bellido va ser el primer maldecap i el més gran. El Consell Rector del Patronat de Festes va donar el vistiplau per a iniciar una investigació per a determinar la veracitat de les set faltes presentades pel Patronat, des de l’affaire dels premis a abandó de funcions o venda il·legal de loteria sense permís.

La contrarellotge de l’elecció de les reines
Tot ara juga amb un factor temporal ineludible: l’elecció de reines. L’any passat alguns membres de la Junta de Festes ja van esgotar el mes de juny per tal d’aprofitar el seu dret al vot i, tal com van manifestar alguns exmembres “desbaratar les quinieles fetes”. Alguns dels membres de la Junta de Festes han demanat celeritat en el procés, per tal de valorar “les conseqüències en cada cas”. L’expedient continua retardant-se perquè Bellido afirma que no s’ha assabentat que estava convocat en un parell d’ocasions. Finalment s’entén que Bellido no vol exercir el dret a explicar-se. Alguns membres del món de la festa temen que la prolongació de l’expedient de Bellido ‘contamine’ l’elecció de reines i dames de la ciutat.

La tornada de José Miguel Rebollo
Si Bellido ha demostrat tindre hui dia pocs amics en el Patronat de Festes, els enemics se li acumulen. Rebollo, qui va representar a les Colles en la Junta de Festes, va ser destituït per Bellido i posteriorment va estar com a testimoni en contra de Juanvi en el juí que va tindre contra la funcionària; ara torna a la primera línia del món de la festa. Els socialistes proposen al membre de la Colla Bacalao en el moment més tens entre Junta i Patronat.

A les portes de les Festes de Sant Pere la situació continua sense resoldre, tot i que Bellido continua en l’abandó de funcions en deixar a la reina abandonada en la presentació d’Almassora. Açò va causar que la família de la Reina també unira les seues queixes a les de almenys 8 membres de la seua Junta.

: Valencià